نشست معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری با نخبگان المپیادی در دانشگاه تربیت دبیر شهید رجائی

به گزارش روابط عمومی دانشگاه و به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، صبح امروز روح الله دهقانی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهوری در جمع تعدادی از برگزیدگان المپیادهای دانش‌آموزی در دانشگاه تربیت دبیر شهید رجائی حضور یافت و با آنان به گفت و گو نشست.

دهقانی در این جمع با بیان این‌که مفهوم و هدف اصلی نخبگی، نقش آفرینی استعدادها برای تعالی جامعه است، ادامه داد: این که استعدادهای برتر و دانش‌اموزان برجسته المپیادی ما به مفهوم نخبگی و کارکرد آن دقت و توجه دارند، اتفاق خوبی است و معتقدم جامعه بار دیگر به تعریف نخبگی نگاهی داشته باشیم و این تعریف، می‌بایست هم‌راستا با اقتضائات و شرایط جامعه و در تناسب با آن باشد.

دهقانی ادامه داد: رهبر فرزانه انقلاب اسلامی تعریفی روشن و دقیق از مفهوم نخبگی ارائه داده‌اند و بر اساس فرمایش ایشان، فرد نخبه آن استعداد برتری است که با تلاش و کوشش و همت و مدد الهی برای اعتلا و ارتقای جامعه‌اش نقش آفرینی می کند.

رییس‌ بنیاد ملی نخبگان با تاکید بر این‌که تلاش مستمر، توجه به نیاز جامعه و در نهایت تاثیر‌گذاری مثبت از بارزه‌های مهم نخبگی است عنوان کرد: وقتی درباره تاثیرگذاری حرف می زنیم به این معنا نیست که هیچ حرفی را شنوا نباشیم و تاثیر نپذیریم چرا که تاثیرگذاری مبتنی بر فرد محوری نیست و مستعد در این مسیر، نباید صرفا قائل به فکر، باور و تجربیات خود متکی باشد. بلکه فرد مستعد باید ضمن دریافت و آموختن از محیط پیرامونی، بتواند در محیط اطراف، شهر و کشورش نقش آفرینی پررنگ‌تری برای رشد خود و پیرامون داشته باشد.

وی با تاکید بر این‌که نخبه متناسب با جامعه‌ای که در آن زیست‌ می‌کند تعریف می شود و وجود یک نخبه، مبتنی و متکی به جامعه‌اش است، ادامه داد: نباید فراموش کنیم که نخبگان صفاتی دارند که نسبت به جامعه پررنگ تر است. از جمله این صفات، هوش، تلاش، مردم‌دوستی، مهربانی عطوفت و کمک به دیگران است و افرادی که به وطن و مردمشان و تاثیرگذاری برای حل مشکلی از مردم علاقه دارند، در تعریف نخبگی قرار می گیرند.کسانی در تاریخ مانده اند که زندگی هایشان را به نحوی گذرانده اند اما اثر ارزشمند آن ها در جامعه ماندگار شده است.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهوری با تاکید بر ضرورت ایجاد زیرساخت‌های بروز نقش و تاثیرگذاری فرد مستعد در جامعه عنوان کرد: باید فضا به گونه‌ای مساعد شود که وقتی یک نخبه به میدان آمده و اعلام می‌کند که می‌خواهد تاثیرگذار باشد و کار کند، همه چیز آماده باشد تا فضای لازم برای نقش آفرینی را به این فرد بدهد. این وظیفه حاکمیت است باید حاکمیت فضا و بستر لازم را به او بدهد.

دهقانی با اشاره به ایجاد زیرساخت‌های لازم برای حل نیازهای جامعه توسط استعدادهای برتر بر مبنای کارایی و اثرگذاری آنان به عنوان یک اولویت راهبردی بنیاد ملی نخبگان گفت: این جمعی که در این همایش حضور دارند، بخش از برترین استعدادهای برتر کشور هستند و تمام توانمان را می گذاریم تا از تمام ظرفیت های این عزیزان برای تاثیرگذاری در جامعه بهره برده شود.

دهقانی، راهکار اثرگذار را ایجاد یک فضای بروز توانمندی و اثرگذاری مبتنی بر ظرفیت جامعه و فرد مستعد دانست و گفت: محال است زمینه را برای یک استعداد برتر فراهم کنند و او نتواند از پس مشکل بر بیاید.

رئیس بنیاد ملی نخبگان، این بنیاد را زیرساختی برای ارتباط میان این جامعه با بستر حاکمیت و اجرا دانست و گفت: اگر نگاه استعداد برتر نگاهی صنفی و پیگیری یک سری مطالبات باشد، مساله ای حل نخواهد شد. نگاه به بنیاد ملی نخبگان و رییس بنیاد ملی نخبگان به عنوان یک نماینده است تا بتواند سخنگوی جامعه نخبگانی در تمامی دستگاه های کشور باشد.

وی با اشاره به استفاده از ظرفیت‌های نوآورانه و خلاقانه استعدادهای برتر در قالب ستادهای توسعه فناوری و همراهی در به بازار رسیدن دستاوردهای آن‌ها توسط ستادهای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان گفت: ستادهای شکل گرفته در حوزه فناوری‌های تحول آفرین و نوظهور در معاونت علمی، نشان دهنده توجه به اولویت این موضوع است.