سنتز نانوذرات با استفاده از يك روش سبز

سنتز نانوذرات با استفاده از یک روش سبز

به گزارش روابط عمومی دانشگاه،به نقل از وب گاه ستاد ويژه توسعه فناوري نانو، پژوهش های خانم دکتر صباغان عضو هیات علمی گروه شیمی دانشکده علوم پایه و پژوهشگر برتر دانشگاه در سال ۱۳۹۴، در راستای سنتز نانوذرات با استفاده از یک روش سبز با عنوان

Green synthesis of symmetrical imidazolium based ionic liquids and their application in the preparation of ZnO nanostructures

در نشریه معتبر

Ceramics International

به چاپ رسید. در همین راستا سایت نانو اقدام به بازتاب این پژوهش اصیل نمود:

در این گزارش آمده است که در دهه‌ های اخیر فعالیت‌های تحقیقاتی گسترده‌ای در حوزه‌ علم شیمی به‌ سوی سنتز سبز سوق پیدا کرده است. این بخش از شیمی به دلیل استفاده از فرایندهای دوست دار محیط‌ زیست، همچنین این فرایندها از لحاظ اقتصادی نیز مقرون‌ به‌ صرفه هستند. خواص فیزیکی نانوذرات سنتز شده به‌ شدت به اندازه و مورفولوژی این ذرات وابسته است، ازاین‌رو روش‌های نوینی جهت بهبود خصوصیات نانوذرات ابداع شده است.
دکتر مریم صباغان ضمن معرفی مایعات یونی که در بسیاری از تحقیقات به‌عنوان قالب جهت سنتز نانوذرات استفاده می‌شود، در خصوص اهداف این طرح گفت: «مایعات یونی به ترکیباتی گفته می‌شود که دمای ذوب پایینی دارند. تغییر در خواص این نمک‌ها مانند ویسکوزیته، حلالیت و نقطه ذوب با تغییر در ساختار کاتیون و آنیون امکان‌پذیر است. این ترکیبات معمولاً در آب حل می‌شوند و به دلیل فشار بخار پایینشان به‌عنوان ترکیبات دوست دار محیط‌زیست شناخته می‌شوند. در این طرح، مایعات یونی ساخته شده و از آن‌ها به‌عنوان قالب جهت سنتز نانوذرات اکسید روی به کار گرفته شده است.»
با توجه به اینکه مایعات یونی اصولاً ترکیبات دوست دار محیط‌زیست هستند، استفاده از آن‌ها جهت سنتز نانوذرات کاهش آلودگی زیست‌محیطی را به دنبال خواهد داشت.
صباغان ادامه داد: «نانوذرات اکسید روی به‌طور گسترده در صنایع مورد استفاده قرار می‌گیرند. مهم‌ترین خاصیت این نانوذرات نیمه‌رسانا، میزان گاف انرژی این نانوذرات است. ابعاد و شکل این نانوذرات تأثیر زیادی بر روی میزان گاف انرژی و کارایی این نانوذرات دارد. در این طرح با استفاده از مایعات یونی به‌عنوان قالب تولید نانوذرات، مورفولوژی نانوذرات از حالت مرجانی به حالت کروی تغییر یافته و این موضوع تغییر در ناحیه‌ی جذب را به دنبال داشته است.»
در طرح حاضر در ابتدا مایعات یونی متقارن مختلف ساخته شده و توسط روش NMR شناسایی شده‌اند، سپس با استفاده از مایعات یونی ساخته شده، نانوذرات اکسید روی سنتز شده‌اند. در نهایت نانوذرات سنتز شده شناسایی و خواص نوری آن‌ها مورد ارزیابی قرار گرفته است.

خاطر نشان مي گردد ستاد توسعه فناوري نانو از زير مجموعه هاي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري  مي باشد

علاقه مندان برا ياطلاعات بيشتر مي توانند به لينك هاي زير مراجعه نمايند

لینک مقاله چاپ شده

لینک خبر در وبسایت نانو