دانشکده مهندسی کامپیوتر برگزار می کند

در ادامه سلسله وبینارهای تخصصی دانشکده مهندسی کامپیوتر، وبیناری حول موضوع تاریخچه حافظه ها با سخنرانی آقای دکتر امیرمهدی حسینی منزه برگزار می شود.

از عموم علاقمندان دعوت می شود در این جلسه شرکت نمایند.

موضوع وبینار:

نگاهی به تاریخچه و پیشرفت‌ فناوری حافظه‌ها از زمان پیدایش کامپیوتر

زمان برگزاری:  ۶ اسفند ماه ۱۳۹۹، ساعت ۱۲:۰۰

سخنران وبینار: دکتر امیرمهدی حسینی منزه

استادیار دانشکده مهندسی کامپیوتر، دانشگاه علم و صنعت ایران

لینک ورود به جلسه:

خلاصه ای از محتوای وبینار:

از زمان پیدایش سامانه‌های کامپیوتری همواره در کنار عناصر پردازشی نیاز به وجود ساختارهایی برای ذخیره‌سازی داده‌هایی که مورد پردازش قرار می‌گرفتند، وجود داشت. در دهه های گذشته با پیشرفت روزافزون فناوری ساخت عناصر پردازشی، فناوری ساخت حافظه‌ها نیز پیشرفت‌هایی داشته‌است. با این وجود سرعت پیشرفت فناوری ساخت حافظه‌ها هیچ‌گاه با سرعت پیشرفت فناوری ساخت پردازنده‌ها یکسان نبوده. این موضوع سبب شده است که مفهومی به نام دیوار حافظه در توسعه و طراحی سامانه‌های کامپیوتری ایجاد شود. دیوار حافظه به معنای مانعی در برابر پیشرفت سامانه‌های کامپیوتری قرار دارد. این مانع از دیدگاه‌های مختلف همانند کارایی (سرعت)، انرژی مصرفی، مساحت و غیره طراحان سامانه‌های کامپیوتری را با چالش‌های اساسی روبه‌رو کرده است. استفاده از سلسله‌مراتب حافظه یکی از تکنیک‌های مرسوم و سنتی در حوزه‌ی بهبود بخشی از چالش‌های به وجود آمده از دیوار حافظه است. با این حال، پیشرفت‌های سال‌های اخیر در حوزه‌ی عناصر پردازشی باعث شده که این راهکار سنتی به تنهایی امکان مقابله با چالش دیوار حافظه را نداشته باشد. از این رو محققان در سال‌های اخیر به رویکرد تغییر کلی فناوری‌های ساخت حافظه‌ها روی آورده‌اند. استفاده از فناوری‌های نوین در ساخت حافظه‌های غیرفرار به‌همراه ترکیب آن با روش‌های سنتی همانند طراحی سلسله‌مراتب حافظه راهکاری است که در سال‌های اخیر به شدت مورد توجه محققان قرار گرفته است. در این سخنرانی قصد داریم تا این روند پیشرفت فناوری حافظه‌ها را از زمان پیدایش کامپیوترها تا زمان حاضر بررسی نماییم.