برافراشته شدن پرچم دانشگاه برفراز دومین قله بلند ایران: علمکوه

گروه کوهنوردی دانشگاه شهید رجایی، در روز شنبه ۱ مهر ماه ۱۴۰۲ (همزمان با هفته دفاع مقدس)، این بار نیز پرچم پرافتخار دانشگاه تربیت دبیر شهید رجائی را بر فراز دومین قله بلند ایران، علمکوه، به ارتفاع ۴۸۵۰ متر، برافراشتند.

شنیده ها حاکی از آن است که صعود اعضای تیم کوهنوردی دانشگاه شهید رجایی به قله علمکوه بصورت یکروزه، با سرقدمی عضو هیات علمی دانشگاه (دکتر امید رهایی- دانشکده مهندسی معماری و شهرسازی) و برنامه ریزی و مدیریت مستقل، برای نخستین بار در تاریخ دانشگاه اتفاق افتاده است.

به گزارش رئیس انجمن کوهنوردی دانشگاه، کوه سرسخت و چالشی علمکوه و دشت هسارچال، در روز شنبه، یکم مهرماه ۱۴۰۲، میزبان استادان و همکاران دانشگاه بود و سرانجام این پیمایش یکروزه، در ساعت ۱۴:۰۰ روز شنبه، نتیجه داد و اعضای پر افتخار تیم، بر بلندای قله علمکوه ایستادند.

اعضای گروه کوهنوردی دانشگاه شهید رجایی عبارت بودند از: آقای دکتر امید رهایی (سرپرست و سرقدم و راهنما – عضو هیات علمی دانشکده مهندسی معماری وشهرسازی)، آقای دکتر مجتبی صالح پور (مسئول فنی- عضو هیات علمی دانشکده تربیت بدنی)، دکتر توحید شیخ بستان آباد (مدیریت امور مالی)، مهندس نوید رهایی (عقب دار- عضو خارج از دانشگاه) و آقای حسن رضایی (همراه فنی- عضو خارج از دانشگاه).

برنامه صعود به علمکوه در بامداد روز شنبه (۱/ ۷/ ۱۴۰۲)، آغاز و اعضای تیم حدود ساعت ۶:۰۰ بامداد پای کار بودند (تنگ گلو، تراز ۳۰۰۰) و پیمایش خود را از تنگه به سوی دشت هسارچال (تراز ۳۷۵۰ متر) آغاز نمودند. واژه «هِسار» در زبان مردم مازندران، به معنای «شبنم یخ‌زده‌ در سحرگاه» می‌باشد و واژه « چال» به معنای زمینی است که در دامنه و شیب تند کوه، دارای شیب کم یا ملایم و مسطح باشد و هسارچال به زمین کم شیب یا مسطح در دامنه شیب دار کوه گفته می‏ شود که دارای سبزه و پوشش گیاهی علفی بوده و شبنم روی علفهایش در سحرگاه یخ می‌ بندد. حدود ساعت ۷:۳۵ در دشت هسارچال صبحانه سبکی صرف شد و گروه، پس از ساعتی استراحت و عبور از سرمای صبح، حدود ساعت ۹:۰۰ به سمت قله مرجیکش (تراز ۴۵۸۰ متر) حرکت نمودند. حدود ساعت ۱۲:۰۰ قله مرجیکش (بدون تابلو) زیر گامهای کوهنوردان دانشگاه بود. گروه، پس از نیم ساعتی توقف به سوی شیب تند علمکوه شتافتند. قله سرکش علمکوه در حدود ساعت ۱۳:۳۰ زیر پای کوهنوردان دانشگاه بود…: جشن صعود…، عکاسی … و اقامه نماز بر فراز قله علمکوه…

هوای قله بسیار سرد بود (حدود ۱۱-) و باد شدیدی میوزید (حدود ۴۰ کیلومتر بر ساعت). تیم کوهنوردی دانشگاه، حدود ساعت ۱۵:۰۰ از شن اسکی زیر قله به سمت دشت هسارچال شتافتند و حدود ساعت ۱۷:۰۰ در دشت توقف نموده و ناهار مختصری صرف کردند و پس از ساعتی استراحت به سوی تنگ گلو شتافتند و طبق برنامه از پیش تعیین شده، حدود ساعت ۱۹:۰۰ این پیمایش زیبا و چالشی خاتمه یافت و کوهنوردان دانشگاه شهید رجایی توانستند هر دو قله مرجیکش (۴۵۸۰) و علمکوه (۴۸۵۰) را بصورت یکروزه صعود نمایند.

گفتنی است: به همت رئیس محترم اداره تربیت بدنی دانشگاه آقای رحیم آقاجانی، با راهبری آقای دکتر طهماسبی، معاون محترم دانشجویی، مشارکت معاونت فرهنگی، و برنامه­ ریزی­ ها و سرقدمی رئیس محترم انجمن کوهنوردی، آقای دکتر امید رهایی، سلسله­ فعالیت­ها و برنامه های کوهنوردی دانشگاه برگزار می­شود.