۱۰ روش برای افزایش استنادات مقاله علمی

این ۱۰ تکنیک ساده را برای افزایش تعداد استنادات خود در نظر بگیرید:

• کار گذشته خود را در پژوهش جدید مورد ارجاع قرار دهید، ولی با این حال توجه داشته باشید که به هر مقاله از کارهای قبلی ارجاع ندهید، هدف از این کار صرفا افزایش تعداد استنادات نباشد.
  • کلمات کلیدی خود را با دقت انتخاب کنید. کلمات کلیدی را طوری انتخاب کنید که محققان رشته شما به دنبال آن هستند تا مقاله شما در جستجوی پایگاه داده ظاهر شود.
  • از کلمات و عبارات کلیدی خود در عنوان و به طور مکرر در چکیده مقاله استفاده کنید. تکرار کلمات کلیدی و عبارات، احتمال قرار گرفتن مقاله شما را در بالای لیست موتورهای جستجو افزایش می دهد و درنتیجه احتمال خواندن آن را افزایش می دهد.
  • از یک شکل ثابت از نام خود در همه مقالات خود استفاده کنید. استفاده از نام یکسان در همه مقالات، یافتن همه آثار منتشر شده شما را برای دیگران آسان تر می کند. اگر نام شما پرمشابه است، یک شناسه تحقیقاتی مانند ORCID دریافت کنید. می‌توانید ORCID خود را در امضای ایمیل خود وارد کنید و آن شناسه را به فهرست مقالات خود پیوند دهید تا هرکسی که ایمیل شما را دریافت می کند، به مقالات شما دسترسی داشته باشد.
  • مطمئن شوید که اطلاعات شما صحیح است. بررسی کنید که نام و وابستگی شما در نسخه نهایی مقاله شما صحیح باشد و بررسی کنید که اطلاعات مقاله در جستجوهای پایگاه اطلاعات دقیق باشد.
  • دست نوشته خود را به راحتی در دسترس قرار دهید. اگر مقاله شما در یک مجله با دسترسی آزاد منتشر نشده است، پیشنویس های قبل یا بعد از انتشار خود را در یک پایگاه معتبر مانند researchgate قرار دهید.
  • داده های خود را به اشتراک بگذارید، شواهدی وجود دارد که نشان می دهد به اشتراک گذاری داده های شما می تواند استناد شما را افزایش دهد.
  • کار خود را در کنفرانس ها ارائه دهید. اگرچه ارائه‌های کنفرانس توسط دیگران ارجاع داده نمی شود ولی این امر باعث می‌شود که تحقیقات شما برای جوامع دانشگاهی و پژوهشی بیشتر قابل مشاهده باشد.
  • از رسانه های اجتماعی استفاده کنید. پیوندهایی به مقالات خود در رسانه های اجتماعی (به عنوان مثال، فیس بوک، توییتر، edu، ResearchGate، Mendeley) و صفحه نمایه دانشگاه خود ارائه دهید.
  • فعالانه کار خود را تبلیغ کنید. با سایر محققین در مورد مقاله خود صحبت کنید، حتی آنهایی که در رشته شما نیستند و نسخه هایی از مقاله خود را برای محققانی که ممکن است علاقه مند باشند ایمیل کنید. یک وبلاگ یا یک وب سایت اختصاص داده شده به تحقیقات خود ایجاد کنید و آن را به اشتراک بگذارید.

منبع خبر: https://www.aje.com/arc/10-easy-ways-increase-your-citation-count-checklist/

معاونت پژوهش و فناوری

کارشناس ارزیابی و توسعه تولیدات علمی