گزارش آکادمی تبرید ایران و آلمان

گزارش  آکادمی تبرید  ایران و آلمان

معاهده بین المللی ۱۹۹۷ کیوتو  کشورهای جهان را ملزم به  کاهش تولید گازهای گلخانه ای و جلوگیری از ورود آن ها به جو زمین نموده است. ورود این نوع گازها به اتمسفر زمین می تواند در بلندمدت منجر به افزایش اثر گلخانه ای و گرمایش زمین شود. مهمترین این گازها، دی اکسید کربن است که بیشتر محصول احتراق سوخت های فسیلی است. این گاز هم اکنون به طور وسیعی در مراکز تولید توان در دنیا تولید و به اتمسفر تخلیه می شود. . علاوه بر دی اکسید کربن، پاره ای از مبردها نیز می توانند در بلند مدت تاثیرات مشابهی در این زمینه داشته باشند. طبق گزارشات سازمان های جهانی، اثر این مبردها بر پدیده ی گرمایش زمین تا چند هزار برابر بیشتر از دی اکسید کربن تخمین زده می شود. بنابراین حذف تدریجی این گازها از سیستم های تبرید در برنامه کار مجامع جهانی قرار دارد.

در این راستا اخیرا تعدادی از اساتید دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی به دعوت موسسه IKKE به  کشور آلمان سفر نمودند تا مقدمات لازم را جهت تاسیس یک آکادمی مشترک میان ایران و آلمان فراهم سازند. این سفر پیرو تفاهم نامه همکاری میان دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی و نمایندگان وزارت آموزش و پرورش آلمان صورت پذیرفت. طبق این تفاهم نامه طرفین متعهد شدند تا ذیل یک آکادمی مشترک به تربیت کارشناسان حوزه تبرید و تهویه مطبوع در ایران بپردازند. این دوره ها با هدف افزایش سطح کیفی تولیدات و تعمیر و نگهداری دستگاه های داخلی و کاهش تاثیرات مخرب برخی از مبردها بر روی محیط زیست انجام خواهد گرفت. طرفین ضمن تبادل تجربیات، به نقش راهبردی طرف مقابل در تاسیس این آکادمی تاکید نموده و خواستار تعمیم این همکاری در حوزه های دیگر شدند.