همکاری پژوهشگران دانشگاه شهید رجایی در تالیف کتابی ارزشمند در زمینه‌ آلیاژهای هوشمند در انتشارات Elsevier

معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه خبر داد:

یک گروه پژوهشی ایرانی موفق به تألیف و چاپ سه فصل از کتابی در زمینه آلیاژهای هوشمند تحت عنوان: Nickel-titanium smart hybrid materials در انتشارات Elsevier شدند. در کتاب مذکور سه فصل به شرح ذیل تألیف شده است:

فصل ۵- عملیات حرارتی آلیاژهای نیکل-تیتانیوم (لینک مربوطه)

فصل ۱۵- کاربردهای زیست پزشکی آلیاژهای نیکل-تیتانیوم (لینک مربوطه)

فصل ۱۹- خواص آلیاژهای حافظه‌دار نیکل-تیتانیوم (لینک مربوطه)

این گروه از محققین متشکل از دکتر سروش پرویزی استادیار دانشکده مهندسی مواد و علوم میان رشته ای دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی تهران، دکتر سید مهدی هاشمی از دانشگاه تولدو آمریکا، مهندس فاطمه عسگری‌نیا دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مهندس ساناز معین دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی تهران است.

لازم به ذکر است که تألیف سه فصل مذکور پیرو پژوهشهای پیشین این گروه که منجر به چاپ مقالات ارزشمند در مجلات بسیار معتبر (با ضریب تاثیر ۵۸/۳۹ و ۵۵۹/۱۹) به شرح ذیل شده بود، انجام گرفته است.

1.  Parvizi, S.M. Hashemi, F. Asgarinia, M. Nematollahi, M. Elahinia, “Effective parameters on the final properties of NiTi-based alloys manufactured by powder metallurgy methods: A review, Progress in Materials Science, Vol. 117, 100739, 2021. (IF: 39.58)
  2.  M. Hashemi, S. Parvizi, H. Baghbanijavid, A.T.L. Tan, M. Nematollahi, A. Ramazani, N.X. Fang, and M. Elahinia, “Computational modeling of process-structure-property-performance relationships in metal additive manufacturing: a review”, International Materials Reviews, In press, Vol. 67:1, 2022. (IF= 19.559)

آلیاژهای نیکل- تیتانیوم به دلیل رفتار هوشمند که شامل خاصیت حافظه‌داری و سوپرالاستیسیته می باشد و همچنین قابلیت کار‌کرد در دمای بالا و زیست سازگاری در سال‌های اخیر بسیار مورد توجه صنایع در حال رشد قرار گرفته اند.

این کتاب درباره‌ ویژگی های جدید آلیاژهای نیکل-تیتانیوم می باشد و به دانشمندان و مهندسان علم مواد کمک می کند تا فناوری‌ها و سیستم‌های هوشمند را برای صنایع هوافضا، مکانیک، خودرو، الکترونیک و علوم پزشکی را فراهم کنند.