نشست تخصصی و مشترک هیات رئیسه دانشگاه با اعضای هیات مدیره مجمع خیرین توسعه و ترویج آموزش های فنی حرفه ای

به گزارش معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی و به نقل از آقای دکتر مجتبی قربانی، اولین نشست تخصصی و مشترک اعضای هیات رئیسه دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی با اعضای هیات مدیره مجمع خیرین توسعه و ترویج آموزش های فنی حرفه ای، روز پنجشنبه سیزدهم مهر ماه ۱۴۰۲ با میزبانی مجمع خیرین در مشهد مقدس برگزار شد. در این نشست صمیمانه که منجر به تفاهم نامه همکاری مشترک دانشگاه  و مجمع خیرین شد، ابعاد مختلفی از همکاری بین دانشگاه و مجمع مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت. در ابتدای این برنامه آقای حمید مستشاری، مجمع خیرین توسعه و ترویج آموزش های فنی حرفه ای، ضمن خوش آمد گویی و معرفی اهداف این مجمع، به نقش مهم و اثربخش دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی در تأمین نیروی انسانی متخصص و ماهر اشاره کردند. در ادامه سرپرست محترم دانشگاه و تنی چند از اعضای هیات رییسه دانشگاه از ابعاد مختلف به تبیین جایگاه ویژه دانشگاه و  رسالت آن در تربیت معلمان توانمند برای تربیت نسل آینده پرداختند.  همچنین در این نشست، آقای دکتر قربانی، معاون محترم پژوهش و فناوری دانشگاه، ضمن اشاره به ماموریت اصلی دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، به جایگاه مهم و ویژه سه دانشکده علوم انسانی، علوم پایه و علوم ورزشی  نیز در تربیت نیروی ماهر و کارآمد اشاره کردند و علت نامگذاری سال گذشته به سال جهانی علوم پایه را اثبات این مدعا دانستند. ایشان با اشاره به جایگاه مهم هوش مصنوعی در آینده علمی جهان و همچنین نقش آن در آینده دنیای آموزش به حذف و ایجاد رشته ها و گرایش های جدیدی در ۱۰سال آینده اشاره کردند که می تواند در تربیت نیروهای متخصص نیز تاثیر گذار باشد. وی در ادامه افزود: استفاده از هوش مصنوعی در آموزش فقط محدود به ارائه یک تجربه یادگیری شخصی سازی شده برای دانش آموزان نیست، بلکه شامل تسهیل فعالیت های اداری نیز می شود. هوش مصنوعی در بخش آموزش تغییرات موثر زیادی ایجاد کرده است. یکی از این تغییرات استفاده از ربات های گفتگو برای رفع اشکالات و سردرگمی علمی دانش آموزان است. علاوه بر این، هوش مصنوعی در بخش آموزش می تواند برای آموزش معلمان و به روز نگه داشتن آنها در مورد روندهای جدید در دنیای آموزش استفاده شود. با هوش مصنوعی، مسئولین آموزشی مدارس می‌تواند روش‌های سنتی یادگیری را تغییر دهد تا تجربه یادگیری غنی‌تری برای دانش‌آموزان فراهم کند. از دیگر موضوعاتی که مورد بحث قرار گرفت می توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱-راه اندازی هنرستان های وابسته به دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی با رویکرد کار آفرینی،

۲- معرفی اساتید ترازاول دانشگاه با رویکرد کار آفرینی جهت برگزاری دوره های تخصصی ضمن خدمت در مشهد،

۳- راه اندازی مجلات علمی تخصصی در حوزه کار آفرینی،

۴- راه اندازی مرکز رشد  و کار آفرینی در هنرستان های وابسته به دانشگاه در استانها با هدف ترویج فرهنگ کار آفرینی و  تولید  محصولات دانش بنیان،

۵- راه اندازی شورای عالی مهارت همراه با یک برنامه جامع، جهت توسعه فنی و حرفه ای مهارت،

۶- ایجاد رشته فناوری اطلاعات در دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی

و چندین موضوع دیگر.