معاون آموزشی وزیر علوم در نشست خبری: شرط لازم برای از سرگیری آموزش حضوری، اطمینان از حفظ سلامت دانشجویان و اساتید است

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم دکتر خاکی‌صدیق اظهار داشت: علی رغم تجربه موفقی که در سه ترم گذشته برای آموزش الکترونیکی داشتیم، حضور دانشجویان در کلاس درس یک نعمت است و اکنون ضرورت ازسرگیری آن با توجه به مزایایی که دارد، احساس می‌شود.

وی ادامه داد: از ترم‌های قبل حتی تلاش شده بود برای کلاس‌های عملی برنامه حضوری داشته باشیم، اما شرایط قابل پیش‌بینی نبود و بعد از پیک جدید حتی نتوانستیم امتحانات را به شکل حضوری برگزار کنیم.

رئیس ستاد از سرگیری آموزش حضوری از مهر ماه گفت: اگر شرایط همینطور باشد برنامه وزارت علوم این است که بخشی از آموزش حضوری باشد. البته اولویت ما حفظ سلامت دانشجویان، اساتید و کارکنان است و هر تصمیمی به این مساله مربوط می‌شود. امیدواریم بخش آموزش حضوری مخاطره‌ای نداشته باشد.

دکتر خاکی صدیق گفت: طبق توافقی که با وزارت بهداشت انجام شده، تا پیش از مهر ماه، استادان، کارکنان دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی واکسینه خواهند شد.

وی افزود: دسته اول واکسیناسیون در مرداد صورت خواهد گرفت. در این خصوص لیست اساتید و کارکنان دانشگاه‌ها نیز به وزارت بهداشت ارسال شده و این موضوع به تفکیک در استان‌ها قابل انجام است. دانشگاه علوم پزشکی هر استان برنامه‌ریزی می‌کنند و شروع به واکسیناسیون خواهند کرد. در برخی از دانشگاه‌ها این اقدام آغاز شده اما هنوز همه‌گیر نیست. مسولان وزارت بهداشت قول داده‌اند که تا آخر مردادماه، اساتید و کارکنان واکسینه خواهند شد.

معاون وزیر علوم درباره واکسیناسیون دانشجویان گفت: تعداد دانشجویان از اساتید بیشتر است و دانشجویان در سراسر کشور پراکنده هستند. واکسیناسیون ابتدا با دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری آغاز خواهد شد.

دکتر خاکی صدیق همچنین گفت: اگر تولیدات واکسن و یا واردات آن کافی باشد، گروه‌های بعدی هم واکسینه خواهند شد. تعدادی از دانشجویان در شهریور، تعدادی در مهر و آبان و تعدادی هم تا آذر ماه واکسن خواهند زد.

معاون آموزشی وزارت علوم گفت: قرار است برای دانشجویانی که واکسن زده‌اند کلاس‌های حضوری برگزار شود. البته اگر واکسیناسیون برای گروهی انجام نشود، اصراری به تشکیل کلاس حضوری نداریم و روش آموزش همان الکترونیکی خواهد بود. شرط لازم برای کلاس‌های حضوری این است که مطمئن شویم سلامت دانشجویان حفظ خواهد شد.

وی بیان کرد: محل فیزیکی واکسیناسیون در محل دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی در صورت تأیید وزارت بهداشت خواهد بود. دانشجویان غیربومی در استان‌های مختلف حضور دارند ما نمی‌خواهیم برای اینکه دانشجویان واکسن را در محل دانشگاه خودشان بزنند آنها را به شهر محل دانشگاه بفرستیم. در این زمینه تلاش شده تا دانشجویان با ارائه کارت دانشجویی در مراکز بهداشت شهر خودشان واکسن دریافت کنند.

دکتر خاکی صدیق درباره نوع واکسنی که به اساتید و دانشجویان تزریق می‌شود، گفت: نوع واکسن به وزارت بهداشت و موجودی واکسن در کشور بستگی دارد. ما نوعی تعیین نمی‌کنیم زیرا از نظر وزارت بهداشت همه واکسن‌ها ایمنی لازم را ایجاد می‌کنند.

وی درباره واکسیناسیون دانشجویان خارجی گفت: دانشجویان خارجی هم یا در کشور خودشان واکسینه می‌شوند و با گواهی به داخل کشور می‌آیند، یا اگر امکان تزریق واکسن در کشور خودشان نباشد در ایران واکسن خواهند زد که البته تعدادشان زیاد نیست.

وی درباره بازه زمانی میان فاز اول و دوم واکسیناسیون گفت: ما تابع وزارت بهداشت هستیم، اگر بگویند که این میزان واکسیناسیون کفایت نمی‌کند، آموزش حضوری انجام نخواهد شد اما اگر کفایت کند، آموزش حضوری برگزار می‌شود.

اولویت‌بندی واکسیناسیون دانشجویان

محمدرضا آهنچیان، مدیرکل دفتر برنامه‌ ریزی آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری هم در این نشست خبری گفت: بر اساس سقف پیش بینی شده برای دانشجویان که مورد تأیید وزارت بهداشت هم بوده‌است تعداد سه و نیم میلیون دانشجو داریم که با رقم توزیع ماهانه ۵۰۰ هزار واکسن از شهریور و به ترتیب مهر، آبان و آذر افزایش خواهد یافت.

وی اضافه کرد: برخی از زیر نظام‌ها و دانشگاه‌های دولتی در این زمینه اقداماتی داشتند اما ستاد از سرگیری آموزش حضوری وظیفه داشته که برنامه خودش را به ستاد مقابله با کرونا بر اساس سقف تعداد دانشجویان اعلام کند.

دکتر آهنچیان افزود: شاخص‌های زمان‌بندی برای واکسیناسیون عبارتند از؛ مراعات سنوات مجاز تحصیل، پیشگیری از افزایش نرخ گذار؛ یعنی دانشجویانی که در سال پایانی تحصیل هستند در اولویت قرار دارند، اولویت مقاطع تحصیلی بالاتر، زیرا تحصیلات تکمیلی دانشجویان برای آموزش عالی هزینه‌بر است از این رو باید واکسینه شوند تا تحصیل آن‌ها زودتر به اتمام برسد.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: دانشجویان موظف نیستند در دانشگاه حضور داشته باشند اما با آموزش ترکیبی، آموزش ادامه خواهد داشت. بر این اساس در صورتی که واکسن به اندازه کافی باشد ۵۰۲ هزار واکسیناسیون در شهریور خواهیم داشت.

 

منبع اصلی خبر

 

دفتر همکاری های علمی و امور بین الملل دانشگاه  شهید رجایی

کد خبر: ۱۴۰۰۰۵۱۶۰۶