سیاست های پهنای باند اینترنت دانشگاه تربیت دبیرشهید رجایی

974493_834 ::
نحوه اتصال به اینترنت دانشگاه تربیت دبیرشهید رجاییبرای اتصال به اینترنت باید نام کاربری  کلمه عبور دریافتی از مرکز کامپیوتر را استفاده نمایید.سیاست های پهنای باند اینترنت دانشگاه تربیت دبیرشهید رجاییاین سیاست ها، نحوه استفاده از پهنای باند در دانشگاه تربیت دبیرشهید رجایی را تبیین می‌نماید.

توضیح اصلاحات بکار رفته در متن

• پهنای باند: میزان سرعت انتقال اطلاعات در شبکه اینترنت توسط این پارامتر مشخص می­گردد. واحد اندازه گیری آن  بیت بر ثانیه  (b/s) می­باشد که کلمه بیت در آن با حرف b کوچک انگلیسی مشخص می‌شود. هر کیلو بیت (Kb) برابر ۱۰۲۴ بیت و هر مگابیت (Mb)  برابر ۱۰۲۴ کیلوبیت است.

در مقابل این واحد، واحد دیگری با نام بایت در ثانیه وجود دارد (B/s) که کلمه بایت آن با حرف B بزرگ انگلیسی در واحد (کیلو بایت در ثانیه) مشخص می‌شود و معمولاً در زمان دانلود و دریافت فایل از اینترنت قابل مشاهده است. هر ۱ بایت  اطلاعات از ۸ بیت تشکیل شده است. بنابراین به عنوان مثال پهنای باند ۱Mb/s معادل ۱۰۲۴Kb/s و معادل ۱۲۸KB/s می­باشد.

• ترافیک مصرفی: مجموع آپلود و دانلود اطلاعات توسط شما (هر داده­ای که بر روی شبکه اینترنت ارسال و یا دریافت کنید)، ترافیک مصرفی را تشکیل می­دهد.
  • اینترنت: به سرویس ها و اطلاعاتی که خارج از شبکه دانشگاه قرار داشته اطلاق می‌گردد. این اطلاعات با لحاظ نمودن سیاست ها پهنای باند دانشگاه در دسترس کاربران قرار خواهد گرفت.

سیاست های در نظر گرفته شده:

1. شما مسئول تمامی‌ترافیک دستگاه های خود می­باشید.
  2. ترافیک شبکه داخلی دانشگاه جزو ترافیک مصرفی شما محاسبه نشده و پهنای باند استفاده از خدمات ارائه شده در این شبکه نامحدود می‌باشد.  (به عنوان مثال جهت استفاده از سرویس ایمیل دانشگاه، سامانه گلستان و یا سامانه اتوماسیون اداری و ….  نیازی به مصرف پهنای باند نمی‌باشد.)
  3. محدودیت ها ترافیکی به شرح ذیل می‌باشد.
    1. در صورت استفاده بیش از حد مجاز ترافیک روزانه (۲۴ ساعت گذشته نسبت به زمان حال) مصرفی گروه کاربری خود، پهنای باند شبکه شما به صورت خودکار به میزان ۵۱۲Kb/s (معادل ۶۴KB/s) تغییر خواهد کرد و با پایان یافتن بازه زمانی محدودیت اعمال شده، مجددا به میزان قبلی، باز خواهد گشت.
    2. در صورت استفاده بیش از حد مجاز ترافیک هفتگی (۷ روز گذشته نسبت به زمان حال)مصرفی گروه کاربری خود، پهنای باند شبکه شما به صورت خودکار به میزان ۲۵۶Kb/s (معادل ۳۲KB/s) تغییر خواهد کرد و با پایان یافتن بازه زمانی محدودیت اعمال شده، مجددا به میزان قبلی، باز خواهد گشت.
    3. در صورت استفاده بیش از حد مجاز ترافیک ماهانه (۳۰ روز گذشته نسبت به زمان حال) مصرفی گروه کاربری خود، پهنای باند شبکه شما به صورت خودکار به میزان ۱۲۸Kb/s (معادل ۱۶KB/s) تغییر خواهد کرد و با پایان یافتن بازه زمانی محدودیت اعمال شده، مجددا به میزان قبلی، باز خواهد گشت.
    4. افرادی که در سامانه گلستان، به عنوان خوابگاهی معرفی نشده‌اند، در صورتیکه از خوابگاه به اینترنت متصل شوند با سرعت ۱۲۸Kb/s (معادل ۱۶KB/s) متصل خواهند شد.
    5. افرادی که وضعیت تحصیلی ایشان در سامانه گلستان بجز حالت در حال تحصیل باشد (مانند فارغ التحصیل – راکد – عدم مراجعه – اخراج و …)، با سرعت ۱۲۸Kb/s (معادل ۱۶KB/s) به اینترنت متصل خواهند شد.
  4. ترافیک مصرفی ساعت ۱۲ شب لغایت ۸ صبح به صورت نیم حجم محاسبه می‌گردد. به عنوان مثال در صورت دانلود ۲ گیگابایت در ساعت ذکر شده، تنها ۱ گیگابایت از ترافیک شما کاسته خواهد شد.
  5. دانشگاه در قبال محدودیت های اعمال شده در موارد اتمام ترافیک مصرفی مسئولیتی نخواهد داشت. این محدودیت ها به صورت خودکار و در پایان بازه های مشخص شده برداشته خواهد شد.
  6. محدودیت­ های اعمال شده در بازه های ۳۰ روزه و ۷ روزه متوالی محاسبه گردیده و در ابتدا و یا انتهای هفته و یا ماه، ترافیک مصرفی بازنشانی نخواهد شد.
  7. جهت جلوگیری از ترافیک های ناخواسته نظیر آپدیت شدن سیستم عامل ها و یا برنامه آفیس و یا در صورت نیاز به دانلود نرم افزار های خاص، پیشنهاد میگردد از سرویس های درون شبکه ای مرکز کامپیوتر (سرویس بروزرسانی نرم افزار – بانک نرم افزار و ….) در این خصوص استفاده نمایید.

جدول شماره یک: پهنای باند (سرعت) اختصاص داده شده به گروه های کاربری بر حسب Mb/s

ردیف شرح پهنای باند(Mb/s) دانشجویان مقطع کارشناسی دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد دانشجویان مقطع دکترا کارمندان دانشگاه اعضای هیأت علمی
۱ دانلود ۱Mb/s (128KB/s) ۱Mb/s (128KB/s) ۲Mb/s (256KB/s) ۱Mb/s (128KB/s) ۴Mb/s (256KB/s)
۲ مرور صفحات وب ۲Mb/s (256KB/s) ۲Mb/s (256KB/s) ۴Mb/s (512KB/s) ۲Mb/s (256KB/s) ۸Mb/s (512KB/s)
۳ از ساعت ۱۲ شب تا ۸ صبح ۳Mb/s (384KB/s) ۳Mb/s (384KB/s) ۳Mb/s (384KB/s)

توجه: پهنای باند اختصاص داده شده ممکن است در شرایطی به صورت مقطعی کم و یا زیاد شود.

جدول شماره دو: ترافیک مصرفی اختصاص داده شده به گروه های کاربری بر حسب GB

ردیف شرح ترافیک
(GB)
دانشجویان مقطع کارشناسی دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد دانشجویان مقطع دکترا کارمندان دانشگاه دسترسی های موقت اعضای هیأت علمی
۱ روزانه ۲ ۲ ۳ ۲ ۱ ∞
۲ هفتگی ۴ ۵ ۶ ۴ ۳ ∞
۳ ماهیانه ۱۲ ۱۵ ۱۹ ۸ ۸ ∞

توجه: ترافیک های اختصاص داده شده ممکن است در زمانهای خاصی به صورت مقطعی اضافه گردد.