رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در اختتامیه جشنواره بین‌المللی فارابی تأکید کرد: لزوم توجه به علوم انسانی در مسیر حل مشکلات کشور

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، آیین اختتامیه یازدهمین جشنواره بین المللی فارابی، امروز (دوشنبه) با حضور دکتر منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری، دکتر غلامعلی حداد عادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، دکتر غلامرضا غفاری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، دکتر هادی خانیکی، استاد رشته ارتباطات و جمعی از مسئولان آموزش عالی کشور و برگزیدگان بین‌المللی این جشنواره به صورت حضوری و مجازی برگزار شد.
دکتر سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در این آیین در سخنانی کوتاه با اشاره به اهمیت جایگاه علوم انسانی در پیشرفت کشور اظهار داشت: تاریخ کشورمان از سابقه درخشان آن در حوزه علوم انسانی حکایت دارد. با وجود این سابقه درخشان، متاسفانه در زمینه انتشارات علوم انسانی در دنیا امروزه رتبه قابل قبولی نداریم.
وی خاطرنشان کرد: یکی از نکاتی که بایستی توجه جدی به ان داشته باشیم مسئله انتشار و معرفی آثار تولید شده علوم انسانی در کشور به دیگر جوامع باشیم.
دکتر غلامعلی حدادعادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی نیز با تاکید بر شایستگی نام انتخاب شده برای این جشنواره خاطرنشان کرد: انتخاب نام فارابی برای این جشنواره بسیار انتخاب شایسته‌ای بوده است. جوانان ما باید بدانند که این کشور وارث تمدنی بوده که بزرگانی چون فارابی را در خود پرورش داده است.
وی با اشاره به اهمیت حضور نخبگان علوم انسانی در مدیریت سیاست‌های کلان کشور گفت: علوم انسانی، یکی از ریشه‌دارترین حوزه‌ها در دانش تمدنی کشور ما شناخته می‌شود. این جشنواره می‌تواند حامل پیامی برای تصمیم گیران و مسئولان کشور باشد مبنی بر اینکه مشکلات کشور بدون استمداد از ظرفیت علوم انسانی، قابل حل نبوده و نیستند. متاسفانه مدیریت کشور برای علوم انسانی شأن پایین‌تری نسبت به جایگاه واقعی آن متصور است و این رویکرد بایستی تغییر کند.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در پایان سخنان خود با اشاره به لزوم نوسازی و بازسازی علوم انسانی در کشور اظهار داشت: بایستی همچنان که از تجربیات جهان استفاده می‌کنیم، استقلال فکری خود را نیز حفظ کنیم. اگر حقیقت در جایی دیگر وجود دارد نباید سر ستیز با آن حقیقت داشته باشیم اما در عین حال باید استقلال خود را نیز حفظ کرده و مقلد دیگران نباشیم. بر همین اساس، شورای تحول علوم انسانی در شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل شده و در مسیر نوسازی علوم انسانی کشور اقدام می‌کند.

منبع اصلی خبر

دفتر همکاری های علمی و امور بین الملل دانشگاه  شهید رجایی

کد خبر: ۹۹۰۵۲۸۰۴