کسب رتبه چهارم توسط دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی در جدیدترین رتبه بندی دانشگاه های وابسته به دستگاههای اجرایی کشور

به گزارش معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه و به نقل از ISC، جدیدترین رتبه‌بندی دانشگاه‌های کشور سال ۱۴۰۰-۱۴۰۱ و بر اساس ارزیابی عملکرد سه ساله در بازه ۹۷-۹۹، ۱۱۵ دانشگاه دولتی و ۱۷ دانشگاه غیردولتی توسط موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج ارزیابی در جلسه شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم تحقیقات و فناوری در تاریخ ۱۴۰۲/۱۰/۰۳ تایید شد. معیارهای کلی ارزیابی و رتبه‌بندی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی شامل آموزش، پژوهش، فناوری یا نوآوری، بین‌المللی‌سازی و خدمات اجتماعی زیرساخت و تسهیلات است.

اطلاعات لازم برای رتبه‌بندی دانشگاه‌ها و موسسات پژوهشی از سه طریق جمع‌آوری شده است، از جمله اطلاعات پژوهشی بر اساس پایگاه‌های ملی و بین‌المللی که توسط موسسه ISC پایش می‌شود، اظهارنامه‌های دانشگاه‌ها که از طریق تکمیل پرسشنامه الکترونیکی توسط رابطین دانشگاه‌ها جمع‌آوری می‌شود، و برخی اطلاعات آموزشی که توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری یا سازمان‌های مربوطه در اختیار گروه رتبه‌بندی قرار داده می‌شود.

امسال و در این رتبه بندی، دانشگاه شهید رجایی، در رتبه‌بندی دانشگاه‌های دستگاه‌های اجرایی، به موقعیتی متمایز دست یافته است. این دانشگاه در جایگاه چهارم قرار دارد، که محصول تلاش‌های فراوان و مستمر اساتید و دانشجویان با استعداد و متعهد خود می‌باشد. در این رتبه بندی دانشگاه جامع امام حسین، در رتبه اول، دانشگاه صنعتی مالک اشتر در مکان دوم و همچنین دانشگاه فرماندهی و ستاد آجا (دافوس) در پله‌سوم رتبه‌بندی قرار دارد. با این حال، دانشگاه شهید رجایی در میان ۱۱۵ دانشگاه و موسسه پژوهشی کشور، در جایگاه چهلم قرار دارد،

که با توجه به رقابت سخت و فشار علمی، این دانشگاه با استفاده از ظرفیت‌هایش توانسته است به جایگاه قابل قبولی دست پیدا کند. دانشگاه شهید رجایی با رونق اجرای برنامه‌های آموزشی، موفق به کسب رتبه سوم با ۹۳/۵۳ درصد در حوزه آموزش شده است. علاوه بر آن، در حوزه پژوهش نیز با ۷۴/۶۶ درصد به عنوان صاحب رتبه پنجم پر افتخار در کشور شناخته شده است. همچنین، در بهبود فناوری و نوآوری، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی به عنوان یکی از برترین مؤسسات با ۲۶/۳۸ درصد و رتبه سوم در کشور درخشیده است. علاوه بر این، با داشتن ۴۱/۳ درصد و رتبه سوم در بین المللی‌سازی، این دانشگاه با افتخار اقدامات نادیده گرفتن مرزهای جغرافیایی را به نمونه‌های برتری از مؤسسات آموزش عالی دیگر تبدیل کرده است. به علاوه، در حوزه اثر گذاری اقتصادی، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی به عنوان یکی از مهمترین مراکز آموزشی کشور مطرح شده است. این دانشگاه با ۷۴/۰۳ درصد و رتبه چهارم رتبه برتری را در این حوزه کسب نموده است. همچنین، در حوزه زیرساخت و تسهیلات نیز با ۷۶/۰۴ درصد و رتبه دوم، به عنوان یکی از مراکز برتر در کشور درخشان بوده است. دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی با رعایت استانداردهای بین¬المللی، به ارائه آموزش عالی، پژوهش‌های نوآورانه، تسهیلات مناسب و اثرگذاری بر اقتصاد کشور متعهد است. با تلاش فعالانه و اجرای برنامه‌های خلاقانه، این دانشگاه به عنوان یک مرجع برتر در حوزه آموزش و پژوهش شناخته می‌شود. همچنین، در تلاش برای بهبود زیرساخت‌ها و تسهیلات، دانشگاه تربیت دبیر با رتبه‌ای برتر و خدمات متمایز، به دانشجویان و پژوهشگران محیطی مناسب برای یادگیری و پیشرفت فراهم می‌کند. گزارش کامل رتبه‌بندی در وبگاه موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام به آدرس https://ur.isc.ac قابل دسترسی می‌باشند. امید است با توسعه فعالیت‌های دانشگاه‌های کشور شاهد ارتقای جایگاه آنها در سطح ملی و بین‌المللی باشیم.

معاونت پژوهش و فناوری