جایگاه دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی در بین دانشگاه های نظام رتبه بندی ISC

به گزارش نظام رتبه بندی جهانی ISC که از سال ۲۰۱۸ توسط موسسه استنادی و پایش علم و فناوری ISC صورت می گیرد و به نقل از آقای دکتر قربانی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی در رتبه بندی جهانی ISC در سال ۲۰۲۳ در بین ۶۹ دانشگاه جمهوری اسلامی ایران در این رده بندی قرار گرفت. دکتر قربانی اذعان کردند که در سال ۲۰۲۳ تعداد ۲۵۵۵ دانشگاه از ۱۱۴ کشور و ۶ قاره جهان حضور دارند، که سهم جمهوری اسلامی ایران ۶۹ دانشگاه می باشد. این رتبه بندی بدون خوداظهاری دانشگاه ها انجام می شود و بر این اساس، پایگاه داده معتبری طی ۵ سال رتبه بندی دانشگاه های جهان در این سازمان شکا گرفته است. در این رتبه بندی پژوهش ۶۰ درصد، آموزش ۱۰ درصد، فعالیت های بین المللی ۱۵ درصد و فناوری و نوآوری ۱۵ درصد سهم دارند. از مهمترین معیارهای ارزیابی این نظام رتبه بندی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

– حجم پژوهش

– تعداد استنادات به مقالات

– تاثیر استنادی نرمال شده

– تاثیر استنادی نسبت به کل جهان

– تعداد مقالات نشریات برتر

– نسبت دانشجو به هیات علمی

– تعداد اعضای هیات علمی پر استناد

– تعداد همکاری های دانشگاه در انتشار مقالات بین المللی

– تعداد کشور های همکار ددر انتشارات بین المللی

– میزان شهرت دانشگاه

– مقالات سلب اعتبار شده

– تعداد پروانه های ثبت اختراع

– درصد هم انتشاری با صنعت

در این رتبه بندی سه دانشگاه هاروارد، موسسه فناوری ماساچوست (MIT) و دانشگاه استنفورد در رتبه های اول تا سوم قرار دارند. دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی برای سومین سال پیاپی با کسب ۲۰۰۱+ در جایگاه ۵۹اُم کشور قرار گرفته است.

معاونت پژوهش و فناوری

کدخبر ۰۲۱۲۰۵۰۱