برگزاری دوازدهمین نشست ساعت پژوهش با سخنرانی آقای دکتر سعید علیخانی

همه‌ی ما از دوران دبستان عدد پی را می‌شناسیم. عددی که همواره در اکثر درس‌های ریاضیاتی همراه با ما بوده و همیشه به طور پیش‌فرض در بسیاری از فرمول‌ها حضور داشته است. در مورد این عدد بسیار گفته شده است. از سال ۱۹۸۸ در آمریکا و رفته رفته در دیگر نقاط دنیا روز ۱۴ مارس را روز عدد پی نامیده‌اند و ریاضی‌دانان و علاقه‌مندان به این عدد آن را به روش‌های مختلف جشن می‌گیرند. دلیل نام‌گذاری این روز به عنوان روز عدد پی، یکی شدن عدد تاریخ میلادی با عدد پی است. چهارده مارس در تقویم میلادی بصورت ۳/۱۴ نمایش داده می‌شود؛ درست مانند عدد پی.

به همین مناسبت دوازدهمین نشست ساعت پژوهش در روز سه شنبه ۱۴ مارس ۲۰۲۳ مصادف با ۲۳ اسفندماه ۱۴۰۱  با سخنرانی آقای دکتر سعید علیخانی رئیس دانشکده علوم ریاضی و استاد دانشگاه یزد را با عنوان «پی: مهم‌ترین عدد در جهان» برگزار گردید. ایشان پس از مقدمات تاریخی و اثباتهایی ساده بر گنگ بودن عدد پی، مثالهایی از وجود و ارتباط عدد پی در حسابان، آمار و احتمال، ریاضیات گسسته (دنباله فیبوناتچی و دنباله لوکاس) و سیستم‌های دینامیکی ، را ارائه نمودند.

به زودی لینک دانلود این سخنرانی و گواهی حضوردر دسترس قرار خواهد گرفت.

معاونت پژوهش و فناوری