روابط عمومی دانشگاه خبر داد

تجلیل از ۲۸ برگزیده نهایی اولین المپیاد سلول های بنیادی دانش آموزی کشور

به گزارش روابط عمومی دانشگاه و به نقل از خبرگزاری ایرنا، آیین اختتامیه اولین المپیاد سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی دانش آموزی کشور روز شنبه ۳۰ مرداد ماه ۱۳۹۵ با حضور دبیر ستاد سلول های بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی برگزار و در جریان آن، از۲۸ برگزیده نهایی این المپیاد تجلیل شد.

پیمان کیهان ور دبیر علمی اولین المپیاد سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی گفت: در این دوره از المپیاد که برای نخستین بار در کشور برگزار شد، ۳۷۹۸ شرکت کننده در ۱۵ روز ثبت نام کردند.
وی بیان کرد: در مرحله نخست المپیاد، ۳۹۸ نفر و در مرحله دوم ۴۱ دانش آموز پذیرفته شدند؛ از تعداد قبول شدگان ۱۰ نفر با المپیاد زیست شناسی مشترک بودند و سه تن نیز انصراف دادند و در مجموع این رویداد با ۲۸ نفر پایان یافت.
به گفته کیهان ور، در این المپیاد معدل و نمره ملاک شرکت نبود بلکه دانش، ثروت آفرینی و تربیت ذهن پژوهش مند شاخص بوده است.
وی یادآور شد: بیش از ۶۰ درصد قبولی المپیاد از شهرستان هایی همچون اصفهان، تهران، شهرکرد، ایلام، مشهد، تبریز، کرج، کاشان، میبد، آمل، قائم شهر بود.

رئیس دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی نيزدر این مراسم گفت: دانش آموزان و دانشجویان جزو سرمایه ها و ثروت يك جامعه محسوب مي شوندو مسئولان مي بایست از اين سرمايه هاي گرانقدرمحافظت و مراقبت کنند.

دکتر حمیدرضا عظمتی با اشاره به این که امروزه معاني ثروت در يك جامعه تنها محدود به منابع مالي نمي شود و منابع انساني نيز جزپذيرفته شده ثروت در يك جامعه محسوب مي شوند به ضرورت شناسايي استعدادها و تبدیل آن به افرادي كه بتوانند بر حسب استعداد هاي خود آينده در خشاني را براي جامعه رغم بزنند اشاره نمود ه وافزود: کشورما  در حوزه تبدیل استعدادهای کشف شده به ارزش افزوده نياز به تلاش بيشتري دارد

13592وی همچنین با بیان این که در حوزه منابع انسانی،برگزاري جشنواره هاي علمي و المپیادها می توانند به کشف رگه هایی از استعدادها کمک کنند، بیان کرد: در حال حاضر این دانشگاه مفتخر است كه در کشوردر حال حاضر در برگزاري المپیادهای علمي مشاركت مي نمايد ،  و بیش از ۲۰ سال متوالی نيز سابقه همكاري در برگزاري جشنواره خوارزمی را دارد

عظمتی گفت: المپیادها عرصه ای برای خودنمایی و عرض اندام پتانسیل علمی کشور در حوزه های مختلف است و جوانان کشور در عرصه های مختلف اثبات کرده اند هر گاه در یک حوزه متمرکز شوند در آن حوزه سرآمد خواهند بود.
وی یادآورد شد: المپیاد سلول های بنیادی برای نخستین بار در کشور برگزار می شود و عرصه ای است که امیدواریم در آینده در سطح بین الملل برگزار شود.
وی با اشاره به این که در جشنواره خوارزمی در حوزه دانش آموزي هر ساله قريب به ۲۰ هزار طرح ارائه می شود، بیان کرد: ارائه این تعداد طرح نشان دهنده ثروت عظیم کشور است،.

پس از ایشان، دبیر ستاد سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی معاونت علمی ریاست جمهوری به ایراد سخنرانی پرداخت و گفت: با توجه به ورود برخی از کشورها به حوزه دستکاری ژن، در آینده پیشرفت کشور در علم سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی از هسته ای نیز مهم تر خواهد بود.
دکتر امیرعلی حمیدیه شامگاه شنبه در آیین اختتامیه اولین المپیاد دانش آموزی سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی افزود: در حال حاضر برخی از کشورها از جمله آمریکا فعالیت روی سلول را رها کرده اند و به فعالیت در درون سلول یعنی تغییر ژن در سلول وارد شده اند.
وی گفت: فعالیت در حوزه دستکاری در ژن یک تهدید نظامی و امنیتی برای کشور ها خواهد بود، چرا که اگر قادر باشند با دستکاری ژن سربازان با نیروهای فوق العاده پرورش دهند و ما در این حوزه از فناوری روز دنیا عقب بمانیم، تهدیدی برای امنیت کشور خواهد بود.
وی ادامه داد: مسوولان در یک سال و نیم گذشته حمایت های خوبی از حوزه سلول های بنیادی داشته اند، اگر پزشکی آینده علم سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی باشد، نیاز به فعالیت فرزندان این مرز و بوم دارد.
حمیدیه همچنین از برگزیدگان نهایی المپیاد سلول های بنیادی خواست که در آینده سرزمین مادری خود را ترک نکنند.
وی گفت: اگر کشور نیاز به توسعه دارد، فعالیت شما جوانان موجب توسعه این کشور می شود، کار به تنهایی به جلو پیش نمی رود ، اتحاد تمام ایران نیاز است.
وی یادآور شد: مشکل کشور نداشتن اتحاد و انجام ندادن کار تیمی است، کرد، لر، فارس، بلوچ، ترک نداریم؛ اکر می خواهیم کشور پیشرفت کند، در گرو اتحاد است.
معاون نوآوری و توسعه فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز در این آیین گفت: با حمایت ستاد ویژه نانو اولین پژوهش سرای دانش آموزی با کمک متخصصان ایرانی در پکن راه اندازی خواهد شد .
علی وطنی افزود: در نقشه جامع علمی کشور ۷۳ اولویت دیده شده که بر اساس آن در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ۱۵ ستاد ویژه راه اندازی شده است که تمام آن ها جزء اولویت های الف هستند.
وی بیان کرد: اکنون در حوزه سلول های بنیادی و نانو فعالیت های خوبی در کشور در حال انجام است؛ شتاب علمی کشور از هر ۲۰۰ سال به هر ۲ سال و ۲ ماه تغییر کرده است و در آینده شاهد این خواهیم بود که شتاب توسعه علمی هر دو روز یکبار شود.
وطنی ادامه داد: لازمه این تغییر این است که از مدارس و فعالیت های دانش آموزی شروع کنیم.
وی یادآور شد: در سال ۹۲ تعداد کمی شرکت دانش بنیان داشتیم اما اکنون ۲۵۵۷ شرکت دانش بنیان در کشور فعال است.
وطنی گفت: در برنامه ۱۴۰۴ دیده شده است که از ۱۲۰۰ میلیارد دلار از تولید ناخالص داخلی،۵۰ درصد، یعنی ۶۰۰ میلیارد دلار مربوط به شرکت های دانش بنیان و از محل محصولات دانش بنیان باشد، در این صورت سهم هر استان از تولید ناخالص داخلی از شرکت های دانش بنیات ۲۰ میلیارد دلار است.
در این مراسم با اعطای تندیس طلا از سارینا انصاری، محمدجواد انتظاری میبدی، آیدا مردانی، الهام رمضان نژاد، سیدعلی میرمحمدی و پارسا میرزایی جدیدی تجلیل شد.
همچنین زهرا رهباردار خراسانی، پارسا بازدار، امیرحسین زارع، ثمین عباسپور، علی رحتمی، اشکان آصفی، سمر رحیمی، محمدامین بردبیشه، حسین اکبرنتاچ بیشه تندیس نقره دریافت کردند.
تندیس برنز نیز به امیررضا پاشاپور یگانه، احسان حبیب پور کاشی، پرهام لطیفی، احمد وطنی، علیا قضاوی خراسگانی، فروزان سالاری، لیلا محمدی بیدهندی، امیرمسعود رعیتی دماوند، رویا محمدی، یلدا یاقوتی، نیلوفر علیزاده، علی نیکخواه و سارا بایبوردی تعلق گرفت.