۲ حمایتی که مسیر ثبت اختراع بین‌المللی را هموار می‌کند بشناسیم

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان؛ کانون پتنت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این مسیر همراه مخترعان شده است و به آنها خدمات ارزنده‌ای را ارائه می دهد. کانون دو حمایت مهم را از فناوران، محققان، مخترعان و شرکت‌های دانش‌بنیان می‌کند تا اختراع خود را در دفاتر معتبر خارجی ثبت کنند. در زیر این دو حمایت معرفی شده است.

۱٫حمایت مالی بیش از ۹۰ درصدی

کانون از مخترعان برای ثبت اختراع نخست در کشور امریکا و سپس کشورهای عضو معاهده PCT و در کشور چین حمایت می‌کند؛ آن هم با پرداخت بیش از ۹۰ درصد هزینه ها. ثبت پتنت اقدامی هزینه بر است و علاوه بر آن سختی زیادی دارد. از آن جا که پتنت بحثی حقوقی است، مخترع باید کارهای خود را در خارج از کشور برای ثبت به یک وکیل واگذار کند. لازمه این کار اعتماد به وکیل را نیز شامل می شود.

اما کانون با این اقدام تمام مشکلات را برای محققان و افرادی که تمایل به ثبت اختراع دارند رفع کرده است. لازمه این کار نیز مراجعه به سایت کانون و ارسال طرح به زبان فارسی است. تمامی کارها بدون درگیری فناور توسط کانون انجام می‌شود. بررسی ها توسط کارشناسانی که با کانون قرارداد عدم افشا بسته و آموزش های لازم را دریافت کرده اند انجام می شود.

همچنین اگر شرکت دانش بنیانی اختراع خود را با حمایت کانون ثبت کرده باشد برای ثبت در کشور دوم نیز می تواند از حمایت بیش از ۵۰ درصدی کانون استفاده کند.

۲٫آموزش‌های تخصصی پتنت

برگزاری کارگاه های آموزشی یکی از حمایت های دیگر کانون است که به طور غیر مستقیم به افزایش و توسعه ثبت اختراع می‌انجامد. در این دوره ها با حضور مدرسان آگاه و متخصص این حوزه اطلاعات در اختیار مخترعان قرار می گیرد. این کارگاه ها دو دسته اند. یکی وبینارهای هفتگی است که هر سه شنبه برگزار می شود و در آن فناوران با اطلاعات مهم حوزه مالکیت فکری آشنا می شوند.

همچنین کانون در دانشگاه های مختلف دفاتر همکار را راه‌اندازی کرده است. این دفاتر به محققان کمک می کنند تا تقاضانامه های خود برای ثبت اختراع را به کانون ارسال کنند. البته کارگاه های آموزشی نیز توسط آنها برای محققان برگزار می شود تا با اهمیت ثبت اختراع آشنا شوند. تا کنون ۷۰ دفتر همکار در دانشگا های مختلف کشور راه اندازی شده است.

منبع اصلی خبر

دفتر همکاری های علمی و امور بین الملل دانشگاه  شهید رجایی