گرنت فناوری به سامانه نان وصل می شود

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از موسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری ( ISC )، جلسه بررسی پیشرفت عملکرد سامانه نظام ایده ها و نیاز ها (نان) به منظور پیشبرد اهداف این سامانه ملی در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام ISC در تاریخ ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ برگزار شد

دکتر علی خیرالدین معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم در این نشست گفت: با توجه به اینکه سامانه نان یکی از ابزارهای قدرتمند جهت ایجاد نظام ملی نوآوری مبتنی بر ایجاد ارتباط مستقیم بین نیازهای جامعه، صنایع خصوصی دولتی و پژوهشگران، شرکت های دانش بنیان و خلاق، پارک های علم و فناوری و مراکز رشد خواهد بود، باید شرح وظایف و ساختار عملکردی آن مشخص شود تا بدون هیچ گونه خللی بتواند به جامعه خدمت رسانی کند.

وی اظهار اشت: متقاضیان با مراجعه به این سامانه می توانند نیاز های ثبت شده را مشاهده و یا اینکه ایده خود را برای یک نیاز ثبت کنند که این فرایند منجر به انعقاد قرارداد و حل نیاز مربوط خواهد شد. از اهداف اصلی اجرای این طرح علاوه بر کاربردی کردن تحقیقات مراکز علمی برانگیختن احساس مشارکت تمام آحاد کشور و ایجاد طوفان فکری ملی در ساختن ایرانی آباد و توسعه یافته است.

دکتر خیرالدین افزود: یکی از موارد مهمی که در این سامانه در حال پیگیری است مورد n-index می باشد که مجموعه ISC وظیفه انجام آن را برعهده دارد. همچنین، زیرساخت نرم افزاری و نحوه عملکرد فرایند سامانه نان نیز مجموعه ISC به سرانجام خواهد رساند.

دکتر محمد جواد دهقانی رئیس موسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری در این نشست از تلاش های دو مجموعه ISC ، وزارت عتف و کارگروه های مشاوره ای در تدوین سیاست گذاری، اجرا و پیاده سازی شدن سامانه و نیز تهیه فرآیندها و شیوه نامه های مربوطه در این مدت کوتاه تشکر و قدردانی نموده وهمچنین پیگیری های مستمر وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رونمایی نسخه آزمایشی این سامانه در اردیبشهت ۱۴۰۱ را مهمترین مشوق تیم اجرایی برشمردند.

وی اظهار داشت: گزارش های فعالیت سامانه نان پس از اینکه نیازها و ایده ها در آن ثبت شد و به طبع آن منجر به امضای قرارداد بین طرفین مربوط رسید به طور مستمر به وزارت عتف ارسال خواهد شد. همچنین گزارش عملکرد این سامانه هر شش ماه به هیئت دولت نیز ارسال خواهد شد و دانشگاه ها و سازمان هایی که فعالیت بیشتری داشته اند مشخص خواهد شد. مهمترین ویژگی سامانه شفاقیت در تعریف نیازها و واگذاری و تخصیص پروژه ها و گرنت ها به مشارکت در ارایه ایده جهت رفع نیازهای ثبت شده می باشد.

در این جلسه همه حاضرین نقطه نظرات خود را درباره نحوه فرایند دریافت، ثبت و نهایی شدن نیاز های ثبت شده در این سامانه تا انعقاد قرارداد به منظور حل مشکلات کشور ارایه و به بحث و تبادل نظر پرداخته و تصمیمات مهمی جهت ادامه کار اتخاذ شد.

گفتنی است: سامانه نظام ایده‌ها و نیازها (نان) زمینه‌ای برای ارتباط نیازهای مختلف با تحقیقات و مراکز تحقیقاتی کشور است. متخصصان می‌توانند نیازهای خود را در حوزه‌ها و سطوح مختلف اجتماعی و صنعتی در این سامانه ثبت کنند. همچنین مشوق‌های علمی برای مراکز دانشگاهی فعال در سامانه در نظر گرفته شده است. چشم انداز نهایی این سامانه از سه مرحله تشکیل شده: ۱. ارائه ایده و نیاز ۲. محصول ۳. اشتغال دانش‌بنیان. مراحل ثبت ایده در سامانه «نان» شامل انتخاب نیاز، ثبت اطلاعات، تأیید اطلاعات و صدور گواهی است.

دکتر رضایی فر مدیر دفتر پشتیبانی فناوری و نوآوری وزارت علوم، دکتر حقیقت معاون پژوهش و فناوری ISC و سایر مدیران اجرایی این سامانه در ISC در این نشست حضور داشتند.

 

 

منبع اصلی خبر

دفتر همکاری های علمی و امور بین الملل دانشگاه  شهید رجایی

کد خبر: ۱۴۰۱۰۲۳۱۰۱