دانشکده علوم پایه دانشگاه شهید رجایی برگزار میکند: کارگاه آموزش فیزیک

نسل بعدی استاندارد های آموزش علوم (Next Generation Science Standards, NGSS)، که بر مبنای تحقیقات نوین در زمینه آموزش و یادگیری تهیه شده، چشم انداز متفاوتی از یادگیری علوم ارائه می کند. در چشم انداز نوین آموزش علوم از شهروندان یک جامعه انتظار می رود که از روش های علمی برای توضیح و توصیف پدیده ها و رویدادهای اطراف خود استفاده کنند و علم را به عنوان ابزاری برای مدیریت زندگی شخصی،‌ کاری،‌ و اجتماعی به کار بگیرند. دستیابی به چنین چشم اندازی، نیازمند به تغییر رویکرد در آموزش علوم است.
تطابق دوره های درسی با استانداردهای آموزشی همواره یکی از چالش های مهم آموزشی است. نسل بعدی فیزیک  و تفکر روزمره (next generation physics and everyday thinking ) یک دوره آموزش مفهومی فیزیک است  که با بودجه بنیاد علوم آمریکا و برای دانشجویان معلمی نوشته شده. به تدریج این دوره بعنوان یک دوره عمومی آموزش فیزیک در دانشگاه های آمریکا مورد استفاده قرار گرفته. این دوره تطابق قابل قبولی با NGSS  دارد.

در این کارگاه، به معرفی NGPET خواهیم پرداخت. هدف اول از این کارگاه معرفی و آشنایی با این دوره مفهومی آموزش علوم می باشد. هدف دوم امکان سنجی پیاده سازی این دوره به عنوان یک دوره آموزش مفهومی عمومی فیزیک برای دانشجویان ایران است. برنامه کارگاه به شکل ذیل خواهد بود:

برنامه کارگاه آموزش فیزیک،  به شرح زیر می باشد:

زمان موضوعات روز اول
۰۹-۸:۳۰ بحث و گفتگو در مورد تطابق دوره های آموزشی با NGSS
۱۲-۰۹ تجربه و تمرین نمونه درس از دوره آموزشی (NGPET)

درس اول: مدل مغناطیس

۱۳-۱۲ استراحت
۱۴:۳۰-۱۳ تجربه و تمرین نمونه درس از دوره آموزشی (NGPET)

درس دوم و سوم: مدل انرژی و نیرو

۱۵-۱۴:۳۰ تجربه و تمرین نمونه درس از دوره آموزشی (NGPET)

درس چهارم: مدل هلی کوپتر

۱۷-۱۵ بحث و گفتگو در مورد امکان پیاده سازی NGPET در ایران

زمان: ۲۲ تیرماه ۱۴۰۱، مکان: آزمایشگاه ریاضی دانشکده علوم پایه

همچنین، مدرس این کارگاه آقای دکتر محمد احمدی بصیر، دانشیار آموزش علوم از دانشگاه مرکزی میزوری آمریکا می باشند.

برای شرکت در این کارگاه می توانید از طریق لینک زیر ثبت نام کنید.

لینک ثبت نام

دفتر همکاری های علمی و امور بین الملل دانشگاه  شهید رجایی