جایگاه جهانی ۱۱ مؤسسه ایرانی در رتبه‌بندی «شانگهای» منتشر شد

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران، دانشگاه «تهران» در میان ۵۰۰ مؤسسه برتر و دانشگاه‌های «صنعتی شریف»، «تربیت مدرس»، «علوم پزشکی تهران»، «صنعتی امیرکبیر»، «علوم پزشکی شهید بهشتی»، «شیراز»، «علم و صنعت ایران»، «تبریز»، «فردوسی مشهد»، و «علوم پزشکی ایران» نیز در میان ۵۰۱ تا ۱۰۰۰ مؤسسه برتر جهان جای گرفته‌اند.

رتبه‌بندی جهانی «شانگهای» مؤسسه‌های پیشرو در جهان را بر پایه شش سنجه کلیدی ارزیابی می‌کند. دانش‌آموختگان برنده جایزه «نوبل» یا مدال «فیلدز» (۱۰ درصد امتیاز)، اعضای هیئت علمی برنده جایزه «نوبل» یا مدال «فیلدز» (۲۰ درصد امتیاز)، پژوهشگران پراستناد در ۲۱ زمینه علمی (۲۰ درصد امتیاز)، انتشارات در نشریه‌های «ساینس» و «نیچر» (۲۰ درصد امتیاز)، انتشارات در نمایه‌های استنادی علوم و علوم اجتماعی (۲۰ درصد امتیاز)، و سرانه عملکرد اعضای هئیت علمی (۱۰ درصد امتیاز) سنجه‌های ارزیابی در این نظام رتبه‌بندی هستند. در جدول یک، رتبه‌های ملی و جهانی مؤسسه‌های ایرانی و در جدول دو، امتیاز آنها در سنجه‌های گوناگون آمده است.

جدول ۱. رتبه مؤسسه‌های ایرانی در نظام رتبه‌بندی «شانگهای» در سال ۲۰۲۱ میلادی

علوم پزشکی ایران

۱۰-۱۱

۹۰۱-۱۰۰۰

جدول ۲. امتیاز مؤسسه‌های ایرانی در سنجه‌های ارزیابی نظام رتبه‌بندی «شانگهای» در سال ۲۰۲۱ میلادی

نام مؤسسه

۲۷.۸

علوم پزشکی ایران

۱۱.۱

بر پایه گزارش سال ۲۰۲۱ میلادی رتبه‌بندی «شانگهای»، «Harvard University» پیشگام است و «Stanford University»، «University of Cambridge»د ،«Massachusetts Institute of Technology» ،«University of California, Berkeley» ،«Princeton University» ،«University of Oxford» ،«Columbia University» ،«California Institute of Technology»، و «University of Chicago» در جایگاه دوم تا دهم هستند.

پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) با ساخت و بروزرسانی ابزارهایی حرفه‌ای برای ارزیابی و سنجش علم، فناوری، و نوآوری کشور می‌کوشد تا در زمینه‌های در پیوند با مأموریت‌هایش به سیاست‌گذاران برای برنامه‌ریزی‌های درست و کارآمد یاری رساند. گزارش پیش‌رو از انتشارات سامانه جایگاه علم، فناوری، و نوآوری ایران در جهان (نما) که به پایش و گزارشِ پیرامونِ ۹۰ شاخص گوناگون از ۵۵ نهاد جهانی در حوزه‌های علم، فناوری، و نوآوری می‌پردازد و در نشانی NEMA.IRANDOC.AC.IR در دسترس همگان است.

منبع اصلی خبر

دفتر همکاری های علمی و امور بین الملل دانشگاه  شهید رجایی