برگزاری پانزدهمین نشست ساعت پژوهش با سخنرانی آقای دکتر منصور وصالی

به گزارش معاونت پژوهش و فناوری، پانزدهمین نشست ساعت پژوهش در تاریخ ۲۹ فروردین ۱۴۰۲ با سخنرانی آقای دکتر منصور وصالی با عنوان : «چالش‌های برنامهء درسی فیزیک و مدلی برای ایران»  با حضور اساتید و دانشجویان  و علاقه‌مندان به این مبحث برگزار گردید.
آقای دکتر وصالی در این سخنرانی اظهار داشتند:آموزش فیزیک با دو چالش اساسی روبرو است. چالش اول ناشی از این درک نادرست از فیزیک است که آن را معادل میداند با دانش فیزیک که در کتابهای درسی آمده است. برنامۀ درسی حاصل از چنین دیدگاهی متمرکز خواهد بود بر ارائۀ فیزیک به صورت مجموع های از مفاهیم و حقایق فیزیکی که هستومندهای بدیهی تلقی میشوند. در این نوع برنامه درسی به این که این مفاهیم از کجا آمده یا چگونه ساخته شدهاند، یا چگونگی برآمدن حقایق فیزیکی توجهی نمیشود. چالش دوم، که به نوعی در برابر چالش اول قرار می گیرد، زمانی پدیدار میشود که درک درستی وجود دارد از این که فیزیک فرایندی است که به تولید دانش می انجامد و هدف از آموزش فیزیک این است که شاگرد این فرایند را بفهمد. برنامۀ درسیای که بخواهد ا ین رویکرد را دنبال کند با چالشهای اساسیای روبرو خواهد بود که برای ایجاد تصویری درست، منسجم، درهمتنیده، و یکپارچه از فرایند تفکر و کار فیزیکدانها ضروری است. در این صحبت به برخی از اساسیترین ویژگیهای این فرایند و چالشی بودن آنها خواهیم پرداخت.
                                                                    لینک سخنرانی و گواهی حضور
معاونت پژوهش و فناوری