برگزاری هشتمین نشست ساعت پژوهش با سخنرانی آقای دکتر سعداله نصیری قیداری

به گزارش معاونت پژوهش و فناوری، هشتمین نشست ساعت پژوهش در تاریخ ۲ اسفند ۱۴۰۱ با سخنرانی آقای دکتر سعداله نصیری قیداری با عنوان :سیری بر تاریخ تحول نجوم و رصدخانه ها در ایران با حضور پرشماری از دانشجویان و اساتید و علاقه‌مندان به این حوزه برگزار گردید.

به گفته آقای دکتر نصیری قیداری یکی از زیباترین جلوه‌های طبیعت، نمای ستارگان در شب است؛ به‌همین منظور افراد به مکان‌های مختلفی چون رصدخانه های ایران سفر می‌کنند تا بتوانند این زیبایی‌ها را از نزدیک تماشا کنند. انسان همواره برای درک نظام حاکم بر طبیعت، تلاشی مداوم داشته‌ است. شناخت پدیده‌های آسمانی بخشی از این تلاش‌ها به شمار می‌آید؛ به همین دلیل، اخترشناسی از گذشته‌های دور مورد توجه قرار گرفته است. ستاره‌شناسان باستانی تنها چیزهایی را درک می‌کردند که می‌توانستند با چشم غیرمسلح یا تلسکوپ‌های ساده ببینند؛ اما امروزه ابزار زیادی را مورد استفاده قرار می‌دهند تا ناشناخته‌های جهان را کشف‌ کنند. تلسکوپ‌های عظیم با تصاویری از فضا به ستاره‌شناسان کمک می‌کنند تا درباره اجرام نسبتا نزدیک به زمین مثل خورشید، سیارات و ستاره‌های دنباله‌دار مطالعه کنند.دانشمندان برای شناخت اجرام دورتر، از تلسکوپ‌های رادیویی بهره می‌گیرند. آن‌ها از رایانه‌ها نیز استفاده می‌کنند تا به اطلاعات مربوط دست یابند. این ابزارها در سازه‌هایی به نام رصدخانه‌ در اختیار ستاره‌شناسان و علاقه‌مندان به علم نجوم قرار می‌گیرد تا اطلاعات جدیدی را به دانش اخترشناسی اضافه کنند. در کشور ایران نیز از گذشته تا امروز رصدخانه‌های زیادی توسط دانشمندان و محققان بنا شده است که هر یک ویژگی‌ها و ابزار‌های مخصوص‌به‌خود دارند؛ رصدخانه‌هایی که از دیدنیهای ایران به شمار می‌روند.

به زودی لینک دانلود این سخنرانی و گواهی حضور در دسترس قرار خواهد گرفت.

معاونت پژوهش و فناوری