انتشار یادداشت اختصاصی دکتر عبدالله صلواتی، معاون فرهنگی دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی درخبرگزاری تسنیم

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، دکتر عبدالله صلواتی، معاون فرهنگی و دانشیار دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی در یادداشتی اختصاصی برای خبرگزاری تسنیم نوشت:

معمولاً تصور می­‌شود اخلاق با حدّ وسط­‌هایی با نام فضیلت اخلاقی یا درست/ باید و نادرست­‌ها/ نبایدهای اخلاقی آغاز می‌­شود و به پایان می‌­رسد و این امور صفر تا صد زیست اخلاقی ما را سامان می­‌دهند. در حالی که این موارد در تار و پود اخلاق حضور دارند اما همه اخلاق نیستند. به دیگر سخن: به صرف فضیلت اخلاقی، عمل فضیلت‌­مندانه و اخلاقی یا زیست اخلاقی تمام عیار رخ نمی‌­دهد.

کربلای ۶۱ هجری که در آن، فضایل الهی چون ایمان و محبت و امید در اوج است و فضایل عقلانی‌­ای همانند ارزیابی دقیق، حساسیت نسبت به جزئیات، انصاف در ارزیابی ادلّه، پشتکار فکری، شجاعت فکری، و بصیرت در سخنان و رفتارها موج می‌­زند. فضایل و منش اخلاقی و سنخ شخصیتی یاران امام و در رأس آنها فضایل اخلاقی امام و سنخ شخصیتی او زبانزد است و حضور امام و فضایل الهی، منبع انگیزشی قدرتمندی را خلق کرده است که یاران حاضرند هزار بار در راه امام حسین علیه السلام کشته شوند.