انتشار یادداشت اختصاصی دکتر عبدالله صلواتی، معاون فرهنگی دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی درخبرگزاری خبرگزاری کتاب ایران

خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) عبدالله صلواتی دانشیار و معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید رجایی: علامه حسن حسن‌زاده آملی به حسب جامعیت علمی‌ و به لحاظ تنوع و تعدد آثار قلمی‌ و تکوینی و به اعتبار مقامات بلند عرفانی از نوادر روزگار به شمار می‌‌روند. ایشان را به نوعی می‌‌توان در امتداد سنت عرفانی معرفت نفس محور جای داد که در آن سیر و سلوک و تفکر از «خودت را بشناس» آغاز می‌شود و در کوی خودشناسی ادامه می‌یابد تا از طریق دل که با الهام از امام معصوم علیه السلام آن را حرم الهی می‌داند، به دیدار حقیقت الحقایق بار یابد.

این حکیم متأله، برخی از رویدادهای شهودی شان را در رساله انسان در عرف عرفان آورده و شرح کرده‌اند و رساله مذکور را در سال ۱۳۷۷ در شهر آمل، تقدیم رهبر انقلاب کردند. کتاب «نامه‌ها؛ برنامه‌ها» و رساله «نورٌ علی نور در ذکر و ذاکر و مذکور» و دیگر آثار و بیاناتشان سال‌هاست راهنمای سلوک است و «دروس معرفت نفس» و «عیون مسائل نفس و سرح العیون فی شرح العیون» و دیگر کتب انفسی محورشان، آدمی‌ را به عمق ساحت‌های ناشناخته سوق می‌دهد و مقدمات وصول حقیقی به حقیقت الحقایق را رقم می‌زند. دلشوره اش تربیت انسان قرآنی بود؛ انسانی که به مدد کشیک نفس در همه شؤون و ساحاتش مطهر است و انسانی که درجات بهشت را به عدد آیات قرآن می‌داند. در همین راستا ضرورت پیروی از امامان معصوم (ع) و پیامبر اکرم (ص) رخ می‌نماید. زیرا در نظر ایشان، انسان کامل صورت عینی قرآن و قرآن صورت کتبی انسان کامل است.